Vanhustenhoito

Mitä sinulle tarkoittaa arvokas vanhuus? Entä minkälaista hoitoa saatat tarvita jossain vaiheessa silloin, jos elät muistisairauden kanssa?

Erikoistumme muistisairaiden ikäihmisten vanhustenhoitoon

Tässä osiossa tutustumme vanhustenhoitoon niiden ikäihmisten näkökulmasta, joilla on jokin etenevä muistisairaus kuten Alzheimerin tauti: minkälaisia vaatimuksia se asettaa hoidolle, palvelutarjoajille ja miten me näemme laadukkaan vanhustenhoidon Uudenmaan Seniorikodeissa.

Meille Uudenmaan Seniorikodeissa on tärkeää, että toiminnassamme toteutuvat laadukkaan vanhustenhoidon kriteerit kuten asukkaidemme itsemääräämisoikeus. Asukkaiden turvallisuus ja jokaisen omien tapojen kunnioittaminen tulee olla selvää heidän omassa kodissaan eli myös meidän hoivakodeissamme.

Koska Uudenmaan Seniorikodit on erikoistunut muistisairaiden ikäihmisten hoitoon, ovat yksikkömme lähinnä ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista tarjoavia hoivakoteja. Joissain kodeissamme on myös mahdollisuus järjestää kevyttä palveluasumista.

vanhustenhoito Seniorikodeissa

Vanhustenhoidossa ympäristön pysyvyys tärkeätä

Ikäihmisen elämänlaatuun vaikuttaa merkittävästi se, ettei tarvitsisi vaihtaa usein asumisympäristöä (kuten jatkuvat sairaalajaksot) ja että henkilökunta on asiantuntevaa sekä pysyvää. Tämä on erityisen tärkeää muistisairaista ikäihmisistä puhuttaessa, koska kotiutuminen uuteen paikkaan ja ihmisiin yhä uudelleen on heille tavallista haasteellisempaa.

Tehostetun palveluasumisen tavoitteena on tarjota asukkaille koti heidän elämänsä loppuun saakka. Asukkaillemme voidaan järjestää palveluja erittäin joustavasti.

Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö on laadun tae

Akuuttien sairauksien hoito edellyttää joskus hoitojaksoja sairaalassa.

Uudenmaan Seniorikodeissa on osaava ja sitoutunut henkilöstö, joka turvaa laadun ja yksilöllisten tarpeiden huomioimisen pitkäjänteisesti, vaikka sairaalajaksojen aikana hoitavat lääkärit ja hoitajat vaihtuisivatkin.  Hoivakodissa on erittäin hyvät edellytykset monipuoliseen kuntoutukseen ja hoitoon, tarvittaessa usein kotisairaalan kanssa, eikä yleensä syytä pitkäaikaisiin sairaalajaksoihin ole.

Meillä omat sairaanhoitajat ja fysioterapeuttimme tukevat ammattitaidollaan perussairaanhoidon ja kuntoutuksen toteutumista yhteistyössä vastaavan lääkärin kanssa.

Tehostettu palveluasuminen

Vanhustenhoidossa tehostetulla palveluasumisella tarkoitetaan ympärivuorokautista hoitoa, mitä tarvitaan hyvin usein joko jonkin hyvin pitkälle edenneen muistisairauden ja/tai fyysisten toimintarajoitteiden johdosta kun kotona ei enää pärjätä.

Tehostettuun palveluasumiseen kuuluu aina asunto, henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden, asukkailla on 5 ateriaa päivässä ja asiakkaiden perussairauksista pidetään huolta terveydenhuollon ammattilaisten toimesta. Paikan päälle on mahdollista saada lisäksi laajasti hyvinvointiin liittyviä palveluja.

Muistisairaan hyvä arki

Yksinäisyys, aliravitsemus ja liikkumattomuus ovat hyvin useille omassa kodissaan asuvalle ikäihmiselle arkipäivää.

Asukkaat elävät hoivakodeissa omannäköistä arkea, jossa palveluntuottajan moniammatillinen henkilökunta heitä tukee kuntouttavalla työotteella. Asukkaan itsemääräämisoikeutta tulee aina kunnioittaa.

Esteettömässä ja useimmiten entisiä kotiympyröitä isommassa tilassa asukkaat pääsevät liikkumaan huomattavasti enemmän kuin pitkään aikaan myös ulkona, ravinnonsaanti kiireettömässä ilmapiirissä lisääntyy sekä yksinäisyys helpottaa.

Useimmiten asukkailla on myös oma huone, jossa oma rauha ja yksityisyys on taattu.

Hoivakodeissa ei olla passattavana, mikä ehkä on enemmän tunnusomaista laitosmaailmalle ja sairaaloille, vaan jokaisen asukkaan omia voimavaroja tulee mahdollisuuksien mukaan tukea ja ylläpitää yksilöllisesti. Asukkaiden oma-aloitteisen toiminnan tukeminen on arvokkaan arjen säilyttämisen kulmakiviä.

Puhtaana omissa vaatteissa hoivakodeissa eletään normaalia arkea, jota tahdittavat mm. liikunta ammattilaisten vetämissä ryhmissä, ulkoilu, kotihoidolliset työt tai lehden luku yhdessä.

Juhlahetket tuovat koteihin ammattiesiintyjiä. Juhlapyhien aikaan tulee lähikouluista ja päiväkodeista usein Tiernapoikia ja virpojia.

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja viihtyisä ulkoilupiha. Tiedustele vapaita paikkoja hoivakodin johtajalta!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi on avattu 29.9.2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Kevyttä palveluasumista ja paikkoja myös muistisairaille. Tule tutustumaan turvalliseseen ja toimintakykyä ylläpitävään ympäristöömme!

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Tehostettua palveluasumista vaikeasti muistisairaille. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää