Tietoa meistä

Toiminta-ajatuksemme muuttuu todeksi vastuullisen toimintatapamme kasvaessa yksi hoivakoti kerrallaan. Hoivakodit ovat olleet jo vuosia omaisten ja asukkaidemme mielestä alueen parhaita hoivakoteja. Kolme viimeistä yksikköä ovat olleet asukastyytyväisyyskyselyjen voittajia Hyvinkäällä, Nummelassa ja Kirkkonummella.

 Seniorikotien tarina

Uudenmaan Seniorikodit Oy on Aava Terveyspalvelut Oy:n ja Lauri Romppasen 2008 helmikuussa perustama yhtiö.

Yhtiö on saanut alkunsa unelmasta, että jokaisella muistisairaalla on Suomessa oikeus rauhalliseen ja kodikkaaseen asumisympäristöön, omaan yksityiseen ja omannäköiseen huoneeseen sekä lämpimään halaukseen viimeisinä elinvuosinaan.

Vuoden 2007 marraskuussa Antti Aho ja Lauri Romppanen istuivat alas pohtimaan vanhuspalveluiden tilaa ja kehityssuuntaa Suomessa. Lauri Romppasella oli syntynyt äitinsä omaishoitajana ja edunvalvojana kuva muistisairaiden palveluverkoston ja muistisairaiden läheisten tilanteesta Suomessa. Tukiviidakon ja eri palveluverkostojen keskellä muistisairas ja usein iäkäs omainen olivat kovin yksin kaikkien keskittyessä vain omaan palveluunsa.

Toimialalla oli jo menossa laitospalveluiden purku, markkinoiden keskittyminen valtakunnallisille ketjuille sekä hiljalleen myös asiakkaan valinnanvapauden lisääntyminen palveluseteleiden muodossa. Kilpailutukset olivat tulleet ratkaisevaan rooliin yritysten kasvussa ja markkinoiden keskittymisessä.

Päätettiin perustaa yhtiö, joka keskittyy muistisairaiden ikäihmisten tehostettuun palveluasumiseen. Johtoajatuksena on kehittää palveluja ja asumisympäristöjä, joita olisimme valmiita tarjoamaan omille omaisillemme.

Keskittyminen omalla toimialalla hyviin ja yksilöllisiin palveluihin ja kodikkaisiin ympäristöihin tukee nyt yksiköissämme omalta osaltaan muistisairaan ja omaisten viimeisiä vuosia – vaikka omaiset ja sairastuneet joutuvat edelleen kamppailemaan haastavassa palveluverkostossa.

Valinnanvapauden kehittyminen on ollut vuosien saatossa takkuista, mutta markkinoiden keskittyminen ja kilpailutusten rooli markkinoiden muokkautumisessa on ollut nopeaa.

Seniorikodit on kasvanut 12 vuodessa yhdeksi Suomen merkittävimmistä ikäihmisten tehostettuun palveluasumiseen keskittyneistä yrityksistä. Tuotamme laadukkaita palveluita yli 400 ikäihmiselle 10 kodikkaassa yksikössämme Uudellamaalla.

Yhtiön omistavat Aava Terveyspalvelut Oy, toimitusjohtaja Lauri Romppanen ja hallituksen puheenjohtaja Timo Tavaila.

Historia

2008 Aava ja Lauri Romppanen perustavat Uudenmaan Seniorikodit Oy:n.

2009 Yhtiö ostaa pienen hoivayhtiön, Villa –Kodit Oy, koko osakekannan ja palvelutuotanto alkaa Kirkkonummella ja Espoossa.

2010 Villa Lauriina avataan Espoossa.

2013 Kuninkaanhovi avataan Vantaalla.

2015 Yhtiö kasvaa voimakkaasti avaten 3 uutta omaa yksikköä Espoossa, Järvenpäässä ja Kirkkonummella

2016 Kasvu jatkuu Hyvinkäälle, kun hoivakoti Anttilanhovi avaa ovensa. Hallituksen puheenjohtajaksi ja osakkaaksi Timo Tavaila. Yritys saa Avainlippu –tunnuksen.

2017 Nummelan Hiidenhovi avataan. Liikevaihto ylittää 10 meuron rajan. Hallitukseen uusina jäseninä Kristiina Hautakangas ja Antti Palomäki.

2018 USK 10 vuotta! Kolme viimeksi avattua hoivakotiamme valittiin alueen parhaaksi yksityiseksi hoivakodiksi. Avasimme palvelukoti Harjupuiston Lohjalla ja Aallottaren Espoossa.

2020 Avaamme jälleen uudet yksiköt: Villa Amandan Kirkkonummelle ja Pajuhovin Nummelaan.

 

 

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja viihtyisä ulkoilupiha. Tiedustele vapaita paikkoja hoivakodin johtajalta!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi on avattu 29.9.2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Maukas kotiruoka valmistetaan paikan päällä. Viihtyisä terassi ja ulkoilupiha kutsuvat kesällä. Talvella voi nauttia aidon takkatulen lämmöstä.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Omat vakituiset fysioterapeutit tukevat fyysisen toimintakyvyn ylläpitoa. Ateriat valmistetaan omassa keittiössä. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää