Seniorikotien tarina

Uudenmaan Seniorikodit Oy on Aava Terveyspalvelut Oy:n ja Lauri Romppasen 2008 helmikuussa perustama yhtiö.

Yhtiö on saanut alkunsa unelmasta, että jokaisella muistisairaalla on Suomessa oikeus rauhalliseen ja kodikkaaseen asumisympäristöön, omaan yksityiseen ja omannäköiseen huoneeseen sekä lämpimään halaukseen viimeisinä elinvuosinaan.

Vuoden 2007 marraskuussa Antti Aho ja Lauri Romppanen istuivat alas pohtimaan vanhuspalveluiden tilaa ja kehityssuuntaa Suomessa. Lauri Romppasella oli syntynyt äitinsä omaishoitajana ja edunvalvojana kuva muistisairaiden palveluverkoston ja muistisairaiden läheisten tilanteesta Suomessa. Tukiviidakon ja eri palveluverkostojen keskellä muistisairas ja usein iäkäs omainen olivat kovin yksin kaikkien keskittyessä vain omaan palveluunsa.

Toimialalla oli jo menossa laitospalveluiden purku, markkinoiden keskittyminen valtakunnallisille ketjuille sekä hiljalleen myös asiakkaan valinnanvapauden lisääntyminen palveluseteleiden muodossa. Kilpailutukset olivat tulleet ratkaisevaan rooliin yritysten kasvussa ja markkinoiden keskittymisessä.

Päätettiin perustaa yhtiö, joka keskittyy muistisairaiden ikäihmisten tehostettuun palveluasumiseen. Johtoajatuksena on kehittää palveluja ja asumisympäristöjä, joita olisimme valmiita tarjoamaan omille omaisillemme.

Keskittyminen omalla toimialalla hyviin ja yksilöllisiin palveluihin ja kodikkaisiin ympäristöihin tukee nyt yksiköissämme omalta osaltaan muistisairaan ja omaisten viimeisiä vuosia – vaikka omaiset ja sairastuneet joutuvat edelleen kamppailemaan haastavassa palveluverkostossa.

Valinnanvapauden kehittyminen on ollut vuosien saatossa takkuista, mutta markkinoiden keskittyminen ja kilpailutusten rooli markkinoiden muokkautumisessa on ollut nopeaa.

Seniorikodit on kasvanut 12 vuodessa yhdeksi Suomen merkittävimmistä ikäihmisten tehostettuun palveluasumiseen keskittyneistä yrityksistä. Tuotamme laadukkaita palveluita yli 400 ikäihmiselle 11 kodikkaassa yksikössämme Uudellamaalla.

Yhtiön omistus siirtyy 1.3.2021 Aava Terveyspalvelut Oy:ltä Attendo Oy:lle, uusi toimitusjohtaja on Virpi Holmqvist.

Historia

2008 Aava ja Lauri Romppanen perustavat Uudenmaan Seniorikodit Oy:n.

2009 Yhtiö ostaa pienen hoivayhtiön koko osakekannan ja palvelutuotanto alkaa Kirkkonummella ja Espoossa.

2010 Villa Lauriina avataan Espoossa.

2013 Kuninkaanhovi avataan Vantaalla.

2015 Yhtiö kasvaa voimakkaasti avaten 3 uutta omaa yksikköä Espoossa, Järvenpäässä ja Kirkkonummella

2016 Kasvu jatkuu Hyvinkäälle, kun hoivakoti Anttilanhovi avaa ovensa. Hallituksen puheenjohtajaksi ja osakkaaksi Timo Tavaila. Yritys saa Avainlippu –tunnuksen.

2017 Nummelan Hiidenhovi avataan. Liikevaihto ylittää 10 meuron rajan. Hallitukseen uusina jäseninä Kristiina Hautakangas ja Antti Palomäki.

2018 USK 10 vuotta! Kolme viimeksi avattua hoivakotiamme valittiin alueen parhaaksi yksityiseksi hoivakodiksi. Avasimme palvelukoti Harjupuiston Lohjalla ja Aallottaren Espoossa.

2020 Avaamme jälleen uudet yksiköt: Villa Amandan Kirkkonummelle ja Pajuhovin Nummelaan.

2021 1.3. USK myydään Attendolle ja yritys jatkaa omalla nimellä ja brändillä yhtenä Attendon tytäryhtiönä.