Asiakasseteli

SoTe uudistuksen myötä Suomen kansalaisilla on mahdollisuus saada maksusitoumus kunnalta asiakassetelin muodossa. Lue lisää siitä, mitä asiakassetelit vanhustenhoidossa käytännössä tarkoittaa!

Sote-uudistuksen astuessa voimaan, voi maakunta (ja maakunnan liikelaitos) myöntää asukkaalle asiakassetelin, jolla asukas voi valita haluamansa palveluntuottajan, jolta saa sovitun palvelun. Ennen kuin asiakassetelin voi saada, tulee maakunnan arvioida arvioinut ja todeta asukkaan palvelutarpeen. Maakunnan asukas voi siis saada asiakassetelin esimerkiksi kotipalvelujen hankkimiseen. Kun asukas on saanut asiakassetelin, valitsee hän itselleen sopivan kotipalvelujen tuottajan, joka toimittaa asukkaalle asiakassetelin käyttötarkoituksen mukaisen palvelun.

Miten haen asiakasseteliä

Asiakasseteliä haetaan oman maakunnan liikelaitokselta 1.1.2020 alkaen, kun Sote-uudistus astuu voimaan. Asiakasseteliä haettaessa tulee huomioida, että asiakassetelillä ei tarkoiteta asiakkaan käteen tai tilille annettavaa rahaa tai seteliä.

Asiakassetelillä tarkoitetaan maakunnan maksusitoumusta, joka korvaa asiakkaan palvelun kustannukset asiakassetelissä määrättyyn rahalliseen arvoon saakka. Setelissä määritellään palvelu tai palveluja ja niiden enimmäiskustannus. Maakunta maksaa korvauksen suoraan palveluntuottajalle. Asiakassetelin käyttäjän tarvitsee maksaa vain asiakasmaksu, joka on samasta palvelusta samansuuruinen eri palveluntuottajilla. Asiakassetelin arvo kattaa sillä hankittavan palvelun.

Asiakassetelillä hoivakotiin

Asiakas voi valita asiakassetelillä annettavan palvelun tuottajaksi sellaisen tuottajan, jonka maakunta on hyväksynyt. Maakunnan liikelaitoksen on annettava asiakkaalle tietoa palveluntuottajista, joilta asiakas voi saada palveluja asiakassetelin perusteella. Sote-uudistuksen astuessa voimaan, voi asiakasseteliä käyttää esimerkiksi monissa vanhusten ja vammaisten palveluissa, kuntoutuksessa sekä tietyissä kirurgisissa toimenpiteissä. Näihin odotetaan lukeutuvan myös hoivakotipalvelut.

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Ulkoilu isolla aktiivipihalla ja viihtyisässä ympäristössä. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Hyvinkään paras yksityinen hoivakoti (Asiakastyytyväisyyskysely, Hyvinkään kaupunki 2017). Tervetuloa tutustumaan!

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Kevyttä palveluasumista ja paikkoja myös muistisairaille. Tule tutustumaan turvalliseseen ja toimintakykyä ylläpitävään ympäristöömme!

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Tehostettua palveluasumista vaikeasti muistisairaille. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi avataan loppuvuodesta 2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää