Palvelutalo

Palvelutalo tarjoaa vaihtoehdon asumiseen niille senioreille, jotka pärjäävät suurimman osan aikaa omatoimisesti, mutta tarvitsevat jo ajoittain elämäänsä helpottavia palveluja tai hoitoa.

Palvelutalokonsepti on kohdistettu pääasiallisesti yli 75-vuotiaille senioreille sekä lyhyt- että pitkäaikaiseen asumiseen. Palvelutalojen palvelut poikkeavat esimerkiksi tehostetusta palveluasumisesta siinä, että henkilökuntaa ei välttämättä ole jatkuvasti ja ympärivuorokautisesti paikalla, vaan asukkaat saavat käyttöönsä tavallisesti turvapuhelimen ja -rannekkeen, jolla he voivat tarvittaessa kutsua päivystävää henkilökuntaa paikalle.

palvelutalon asukas

Milloin palvelutaloon?

Palvelutalot suunnitellaan aina senioreiden tarpeita ajatellen. Ne tarjoavat asukkailleen ensisijaisesti turvallisuutta, ja ovat siksi oiva vaihtoehto tilanteisiin, joissa henkilö on alkanut kokea turvattomuuden tunteita kotona yksin ollessaan. Seuraelämä on myös olennainen asia, joka houkuttaa vetreitä senioreita palvelutaloon samoin kuin palvelut, joita on tarjolla joko paikan päällä tai lähiympäristössä. Palvelutalossa seniorit saavat siis nauttia oman asunnon lisäksi yhteisöllisyydestä ja erilaisista vapaa-ajan palveluista saman katon alla. Palvelutalo on erinomainen vaihtoehto myös niille henkilöille, jotka kokevat yksinäisyyttä arjessaan.

Minkälaisia asuntoja on tarjolla?

Palvelutalon asunnon vuokrasta ja muista asumiseen liittyvistä kuluista, kuten kotivakuutuksen ja asumistuen hankkimisesta vastaa asukas itse. Palvelutalon kaikki tilat on tavallisesti suunniteltu esteettömiksi ja niissä on helppo liikkua niidenkin, joilla on käytössään pyörätuoli tai rollaattori. Käytäviltä löytyvät liikkumisen helpottamiseksi yleensä tukikaiteet ja sähköisesti avattavat ovet. Asuntojen turvallisuuteen on erityisesti panostettu ja huoneistojen vakiokalusteisiin kuuluvat palosammuttimet ja ajastimella toimivat liedet. Moniin palvelutalojen asuntoihin on mahdollista ottaa myös lemmikkieläimiä, mutta tämä käytäntö vaihtelee palveluntarjoajittain.

Minkälaista ohjelmaa on tarjolla?

Palvelutalossa aika ei taatusti käy pitkäksi! Monille senioreille riittävät hyvin jo pelkästään mukavat keskustelukumppanit, mutta palvelutalot tarjoavat myös paljon mielekästä ohjelmaa, josta jokainen voi valita itselleen sopivimmat aktiviteetit. Palvelutalojen henkilökunta järjestää asukkaille muun muassa tanssi-iltoja ja tietovisailuja, lauluhetkiä ja juhlia. Monista palvelutaloista löytyy lisäksi saunatilat. Palvelutalojen asukkaat käyvät yhdessä myös retkillä ja kulttuuririennoissa oman aikataulunsa ja kiinnostuksensa mukaan.

Milloin henkilökunta on käytettävissä?

Palvelutaloissa työskentelee ensisijaisesti lähi- ja sairaanhoitajan koulutuksen omaavia henkilöitä, mutta myös sosionomit ovat osa palvelutalojen arkea. Lisäksi palvelutaloissa vierailee säännöllisesti muita ulkopuolisia palveluntarjoajia, kuten fysioterapeutteja, hierojia, kampaajia ja ravintolahenkilökuntaa. Palvelutaloissa on tavallisesti ympärivuorokautinen päivystys, vaikka paikan päällä ei henkilökuntaa yöaikaan olisikaan. Päivystyksen tarjoavat usein ulkopuoliset hoivapalveluihin keskittyneet yritykset. Vaikka päivystys tarjotaan ulkopuolisen palvelutarjoajan toimesta, pyritään palvelutalojen henkilökunta pitämään asukkaille ennestään tuttuina.

Minkälaisia palveluja asukkaille on tarjolla?

Palvelutalojen asukkaille pyritään tarjoamaan laadukkaita palveluja heidän tarpeidensa mukaan. Näitä ovat ympärivuorokautiset hoivapalvelut, turvallisuuspalvelut ja ateriapalvelut. Palvelutalossa asuminen on hyvin omatoimista ja asukkaat voivat valikoida tarvitsemansa palvelut niin, että arjesta ja elämästä muotoutuu mahdollisimman omannäköistä. Asukkaat voivat esimerkiksi halutessaan hoitaa huoneiston siivouksen itse, pestä ja silittää pyykkinsä itse tai tehdä ruokansa itse. Vaihtoehtoisesti he voivat aterioida viikonloppuisin yhdessä läheisten kanssa samassa rakennuksessa sijaitsevassa ravintolassa tai viettää naapureiden kanssa mukavaa saunailtaa. Lisäpalveluihin kuuluvat myös kaikki hyvinvointihoidot, kuten hierojan ja kampaajan palvelut tai esimerkiksi yksityislääkärin palvelut.

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja viihtyisä ulkoilupiha. Tiedustele vapaita paikkoja hoivakodin johtajalta!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi on avattu 29.9.2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Kevyttä palveluasumista ja paikkoja myös muistisairaille. Tule tutustumaan turvalliseseen ja toimintakykyä ylläpitävään ympäristöömme!

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Tehostettua palveluasumista vaikeasti muistisairaille. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää