Mikä Parkinsonin tauti on?

Parkinsonin tauti on parantumaton neurologinen sairaus, jota sairastaa jopa 2% yli 70 vuotiaista. Taudin pääpiirteitä ovat mm. lepovapina, liikkeiden hitaus ja lihasjäykkyys. Myös dementian oireita ilmenee vanhuusiällä Parkinsonin taudin sairastajilla. Tauti aiheuttaa sen, että aivojen tietyt hermosolut alkavat tuhoutua. Vaikka tautiin ei ole parannuskeinoa, voi taudin kuitenkin nykylääkityksellä saada kohtuullisen hyvin hallintaan.

Myös normaalissa vanhenemisessa tapahtuu samanlaista solujen vähittäistä tuhoutumista. Parkinsonin tautia sairastavilla tuhoutuminen vain on voimakkaampaa ja alkaa usein aikaisemmin.

Parkinsonin hoitokoti

Parkinsonin tautiin erikoistuneet hoivakotimme tarjoavat asukkailleen kodikkaan asuinympäristön, turvaa sekä hoivaa ja huolenpitoa kunkin asukkaan tarpeiden mukaisesti – ympäri vuorokauden. Seniorikodit hoivakodeissa on muisti- ja liikuntarajoitteisille asukkaillemme kevyttä ja tehostettua palveluasumista, jossa jokaisen asukkaan eritystarpeet huomioidaan.

Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti muistisairauksiin ja mm. Parkinsonin tautiin liittyvissä kysymyksissä. Uudenmaan Seniorikotien toiminta-ajatuksena onkin alusta alkaen ollut kodikkaat asumisympäristöt ja turvalliset kodit muisti- ja liikuntarajoitteisille ikäihmisille.

Parkinsonin taudin hoitoon keskittyneessä hoivakodissa on panostettu yhteisten tilojen viihtyvyyteen. Takat, isot olohuoneet, laajat piha-alueet, puutarhat, ruokailutilat ja mm. saunat tekevät hoivakodeista viihtyisiä asuinympäristöjä. Tutustu parkinson hoivakoteihimme ja ota yhteyttä. Asukkaaksi voi hakeutua myös kunnan palvelusetelillä!