Muistisairauksia ja muistihäiriöitä ilmenee joka kolmannella yli 65 vuotiaalla. Seniorikotien tavoitteena on tarjota muistisairaille turvallinen ja yksilöllisyyttä tukeva ammattitaitoinen hoito kodikkuutta unohtamatta. Lue lisää muistisairauksista ja Seniorikotien muistihäiriöisille suunnitelluista hoivakodeista.

Dementia
Dementia on oireisto, joka aiheuttaa muistin heikentymistä ja muiden kognitiivisten kykyjen alentumista.

Alzheimer
Alzheimerin tauti on yleisin dementiaa aiheuttava muistisairaus, jonka oireet johtuvat harmaan aivokudoksen tuhoutumisesta ja aivojen surkastumisesta.

Lewyn kappale -tauti
Lewyn kappale -tauti on dementoiva aivosairaus, joka on samalla Suomen kolmanneksi yleisin muistisairaus. Sitä esiintyy noin 5 prosentilla yli 75-vuotiaista.

Parkinsonin tauti
Parkinsonin tauti on etenevä neurologinen sairaus, jonka motoriset perusoireet ovat mm. lepovapina, lihasjäykkyys ja dementia.

Hoivakoteja muistihäiriöisille

Seniorikotien hoivakodit tarjoavat asukkailleen kodikkaan asuinympäristön, turvallisuutta sekä ammattitaitoista apua ja hoitoa kunkin asukkaan tarpeiden mukaisesti – ympäri vuorokauden. Seniorikodeissa on muistisairaille kevyttä ja tehostettua palveluasumista, jossa jokaisen asukkaan eritystarpeet huomioidaan.

Seniorikotien hoivakodeissa on panostettu yhteisten tilojen viihtyvyyteen. Takat, isot olohuoneet, laajat piha-alueet, puutarhat, ruokailutilat ja mm. saunat tekevät hoivakodeistamme viihtyisiä asuinympäristöjä. Tutustu muistisairaille suunniteltuihin hoivakoteihimme ja ota yhteyttä. Asukkaaksemme voi hakeutua myös kunnan palvelusetelillä!