Palveluasuminen

Tiesitkö, että Suomessa ikäihmisille on tarjolla useampia erilaisia palveluasumisvaihtoehtoja? Palveluasumisen muoto määräytyy aina asukkaan yksilöllisten palvelu- ja hoitotarpeiden mukaan.

Palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat jatkuvaa lisätukea arjen päivittäisissä toimissa. Tuen tarve johtuu tavallisesti toimintakyvyn rajoittuneisuudesta fyysisen vaivan tai sairauden takia. Perinteiseen palveluasumiskonseptiin kuuluu sekä palveluiden järjestäminen että asunto joko kunnan tai yksityisen palveluntarjoajan toimesta. Tällöin asukas voi tarvita vain jonkin verran hoito- ja muita palveluja asumisensa tueksi. Tehostetussa palveluasumisessa asukas tarvitsee jo ympärivuorokautista hoivaa ja palveluja.

Palveluasuminen Seniorikodeissa

Palvelutalot

Palvelutalot tarjoavat vaihtoehdon niille senioreille, jotka pärjäävät suurimman osan aikaa omatoimisesti, mutta tarvitsevat jo ajoittain elämäänsä helpottavia palveluja tai hoitoa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaisten palveluiden, kuten kauppojen ja ulkoilumahdollisuuksien läheisyys. Palvelutalossa asuvat seniorit saavat nauttia oman asunnon lisäksi yhteisöllisyydestä ja erilaisista vapaa-ajan palveluista saman katon alla. Tavallisissa palvelutaloissa ei aina ole henkilökuntaa paikalla yöaikaan, joten asukkailta voidaan vaatia omatoimisuutta.

Palveluasunnot

Palveluasuntoja on Suomessa tarjolla useilla eri paikkakunnilla. Ne voivat sijaita palvelutalossa tai palvelukeskuksissa, mutta kunnat voivat tarjota niitä myös yksittäisinä asuntoina. Asukas vastaa palveluasunnon vuokrasta ja muista asumiseen liittyvistä kustannuksista itse. Ajatuksena on, että henkilö voi elää palveluasunnossa täysin normaalia elämää. Joskus palveluasuntoon muuttaminen tapahtuu myös arkisempien syiden takia, esimerkiksi silloin kun halutaan seuraa ja muita elämää rikastuttavia kokemuksia. Ensisijaisesti palvelutaloissa asukkailta vaaditaan kuitenkin palveluntarvetta. Yksittäisiin kunnan tarjoamiin palveluasuntoihin voivat hakea myös työssäkäyvät ja normaalin terveydentilan omaavat.

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen, jota myös me Seniorikodeissa pääosin tarjoamme, on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat runsaasti hoitoa ja palveluja esimerkiksi etenevän muistisairautensa johdosta. Tehostettu palveluasuminen on palveluasumismuodoista vaativin, koska palveluntarjoajan tulee kyetä tarjoamaan asukkaille esteettömien ja turvallisten asumisympäristöjen lisäksi korkealaatuista perussairaanhoitoa ja terveydenhoitoa kunnan/kaupungin kanssa saumattomassa yhteistyössä. Tehostettu palveluasuminen vaatii hoivakodilta ja sen henkilökunnalta ammattitaitoa. Valtaosalla työntekijöistä on jokin sosiaali- ja terveysalan koulutus.

Hoivakodit

Hoivakotien tarjoama asumismuoto on aina tehostettua palveluasumista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asukkaalla on käytössään oma huoneisto WC- ja kylpyhuonetiloilla sekä riittävä määrä hoivapalveluita. Yhteisiä asukastiloja hoivakodeissa ovat ruoka- ja olohuoneet, saunaosastot sekä aidatut pihat ja terassit. Kaikki hoivakodin tilat on suunniteltu esteettömiksi ja asukkaiden hoitoa tukeviksi. Hoito suunnitellaan henkilökohtaisessa hoito- ja palvelusuunnitelmassa kuukauden sisällä muutosta asumispalveluyksikköön. Hoivakodit pyrkivät tarjoamaan asukkailleen kodin heidän elämänsä loppuun saakka ja tarvittaessa myös saattohoidon, jos asukkaan terveydentila mahdollistaa tämän ja se on hänen toiveidensa mukaista.

Kevyt palveluasuminen

Kevyt palveluasuminen on suunniteltu vanhuksille, jotka eivät tarvitse tehostettua palveluasumista. Kevyttä palveluasumista tarjotaan seuraavissa hoivakodeissamme:

Klikkaa hoivakotia yllä ja lue lisää!

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja viihtyisä ulkoilupiha. Tiedustele vapaita paikkoja hoivakodin johtajalta!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi on avattu 29.9.2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Kevyttä palveluasumista ja paikkoja myös muistisairaille. Tule tutustumaan turvalliseseen ja toimintakykyä ylläpitävään ympäristöömme!

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Tehostettua palveluasumista vaikeasti muistisairaille. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää