Hoivakodit - Vantaa

Hoivakoti Vantaalla

Uudenmaan Seniorikotien hoivakoti Kuninkaanhovi Vantaalla sijaitsee upeissa puitteissa aivan Sipoonkorven kansallispuiston kupeessa.

Hoivakoti vantaalla

Hoivakoti Kuninkaanhovi

Voimme ylpeänä todeta, että Kuninkaanhovin hoivakotimme on valittu vuonna 2014 Vantaan parhaimmaksi hoivakodiksi. Eikä ihme, sillä hoivakotimme puitteet ovat kohdillaan sekä ulkoisesti että päivittäisissä sisäisissä toiminnoissamme. Luonnonläheinen Kuninkaanhovi on Vantaan Kuninkaanmäessä sijaitseva kodikas pienryhmäkoti, jossa asustelee tällä hetkellä 38 muistihäiriöistä ikäihmistä.

Pyrimme luomaan kotiimme rauhallisen ja lämpimän ilmapiirin, jossa arki sujuu mahdollisimman hyvin muistamattomuudesta ja päivittäisistä kommelluksista huolimatta.

Kuninkaanhovin asukkaat ovat onnekkaita: Sipoon kansallispuistoalueen ihana luonto jatkuu aivan takapihallemme saakka. Vai miltä kuulostaisi herätä kesäaamuisin lintujen laulun säestämänä ja rauhallisen terassiaamiaisen jälkeen lähteä reippailemaan raikkaaseen ulkoilmaan? Kaikki tämä on mahdollista kaukana kaupungin kiireestä. Meillä Kuninkaanhovissa asukkaat todellakin voivat järjestellä päivärytminsä sellaisiksi kuin ne olivat heillä kotona ollessaankin. Yhteisistä tiloistamme on käynti pihalle sekä terasseille, jotka tukevat ulkoilua myös itsenäisesti, mutta apu on kuitenkin aina kädenmitan päässä.

Hoivakodissamme aika ei taatusti käy pitkäksi

Hoivakodissa kalenterin täyttyminen erilaisista aktiviteeteista voi todellakin olla yhtä mahdollista kuin se oli vielä kotona asuessa, mutta mikä mahtavinta, on osallistuminen meillä aina vapaaehtoista. Meillä asukkaidemme yksilöllinen huomioiminen on erittäin tärkeää, ja yhtä lailla kuin joku nauttii yhteisistä keskusteluhetkistä kahvikupin ääressä, voi toinen olla autuaan tyytyväinen vastaleivotun marjapullan ja kirjan parissa omassa huoneessaan.

Yksilöllinen huomioiminen on erittäin tärkeää

Meillä Kuninkaanhovissa asukkaidemme päivät täyttyvät muun muassa äijäkerhoista, tanssiaisista, teatteriesityksistä ja tietokilpailuista, ja mahdollisuus saunomiseen on lähes päivittäin. Teemme aktiivisesti myös yhteistyötä seurakuntien parissa ja tutut ammattiesiintyjät ilostuttavat juhlahetkiämme. Meillä on aina mahdollisuus ulkoiluun kauniissa ympäristössämme, ja teemme myös toisinaan retkiä hoivakodin ulkopuolelle.

Olemme lähellä jokaisena hetkenä

Asukkaamme ovat muistisairaita senioreita, jotka tarvitsevat tukea ja hoitoa päivittäisissä askareissaan. Tehostettu palveluasuminen tarkoittaakin juuri sitä, että koulutettu henkilökuntamme on heidän käytettävänään vuorokauden jokaisena hetkenä. Kaikilla asukkaillamme on myös omahoitaja, joka huolehtii seniorin yksilöllisistä tarpeista.

Kodikkaat huoneistomme

Kuninkaanhovissa on kolme pienryhmää, joiden yhteydessä on kaikissa omat viihtyisät ja yhteisölliset olohuoneet. Vuonna 2014 valmistuneessa Kuninkaanhovissa kaikki asukashuoneemme on varustettu vaatekaapeilla, säädettävällä sängyllä ja verhoilla. Asukkaamme ja heidän omaisensa voivat sisustaa huoneistonsa omannäköisiksi tutuilla huonekaluilla ja esineillä, jotka herättävät tuttuja muistoja. Huonekoot Kuninkaanhovissa ovat 21,5 m2 ja kaikissa huoneissa on asukkailla käytössään oma WC-tila. Koko hoivakotirakennus on varustettu automaattisella palonsammutusjärjestelmällä.

Arkea helpottamaan

Kokonaispalveluumme kuuluvat sekä palvelupaketti että täysihoito, mutta lisäpalveluja järjestämme aina asukkaidemme omien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Lisäpalveluja Uudenmaan Seniorikodit tarjoaa esimerkiksi arkiasiointiin, kuten pankissa tai lääkärissä käyntiin. Omaan hyvinvointiin kuuluu luontaisesti myös kampaamokäynnit tai jalkahoidot, joihin asukas saa omahoitajan aina mukaansa.

Vantaa kotipaikkana

Kuninkaanhovin hoivakotimme sijaitsee Vantaan Kuninkaanmäessä, joka on pieni 2000 asukkaan kaupunginosa aivan Itä-Vantaalla Sipoon rajalla. Ympäristö on vehreää ja pientalovaltaista, joten asukkaamme saavat nauttia ihanasta luonnonrauhasta. Vantaa kaupunki on erittäin aktiivinen seniori-ikäisten palvelujen tarjoaja. Kaupungin puolesta tarjolla on monenlaista menoa, kuten ohjattua allasvoimistelua ja terapeuttisia keskusteluryhmiä. Vantaan Kaupungin omilta sivustoilta voi käydä tutkimassa myös tarjontaa tulevista Seniorimenot-tapahtumista.


Hoitokoti Kuninkaanhovi
Kolohongankuja 2
01260 Vantaa

Katso yhteystiedot ja ota yhteyttä