Hoivakodit - Lohja

Uudenmaan Seniorikodit avaa 2018 alkuvuodesta hoivakoti Harjupuiston Lohjan Virkkalaan. Valoisa ja moderni hoivakotimme sijaitsee korkealla Lohjanjärvelle avautuvalla harjulla ja rauhallisella asuinalueella lähellä luontoa. Etupihalta avautuvasta puistosta tulee mukava kohde päiväkävelyille.

Harjupuisto

Lohjan hoivakoti Harjupuiston sijainti ei voisi olla parempi niille asukkaille ja heidän omaisilleen, jotka arvostavat hyviä liikenneyhteyksiä mutta myös omaa rauhaa. Reitti Harjupuistoon kulkee aivan Hankoniementien (tie 25) varressa ja hoivakodistamme on vain kivenheitto kauniin Lohjanjärven maisemiin. Hoivakotimme sijaitsee avaralla ja valoisalla paikalla puistoalueen vieressä. Asukkaamme saavatkin elää arkeaan ulkona ja suomalaisen luonnon keskellä niin halutessaan. Meillä on aina mahdollisuus ulkoiluun.

“Yhdessä tasossa olevat tilat ja ympäristö mahdollistavat itsenäisen ulkoilun ja oman elämänhallinnan tunteen säilymisen mahdollisimman pitkään”

Hoivakotimme ympäristö Virkkalassa tarjoaa loistavat puitteet ulkoiluun. Kävelytiet ja puisto lähtevät etupihaltamme ja itsenäinen kulku suoraan sisäpihallemme keinumaan ja nauttimaan ulkoilmasta on mahdollista. Harjupuiston hoivakodissamme on turvallinen aidattu sisäpiha keinuineen, joita ympäröivät yhdessä asukkaidemme kanssa keväisin kunnostettavat kukkaistutukset ja kodikas pientaloympäristö.

Yksitasoisuus, helppo kulku pihalle sekä hyvät kävelymaastot tukevat huonokuntoistakin liikkumaan.

 

Tekemistä yhdessä

Elämme keskellä upeaa luontoa, joten ulkoilemme paljon asukkaidemme kanssa. Toisille voi riittää istuskelu raikkaassa ilmassa – reippaimmat lähtevät kävelylle yhdessä omahoitajan kanssa.

Silloin tällöin teemme retkiä yhdessä myös hoivakodin ulkopuolelle. Me järjestämme säännöllisesti erittäin suosittuja leivontahetkiä ja saunoa kelpaa omissa saunatiloissamme.

Juhlahetkinä meitä käyvät viihdyttämässä silloin tällöin myös tutut ammattiesiintyjät. Päivittäiset ruokailuhetkemme ovat päivän kohokohtia kun pääsemme seurustelemaan yhdessä ja nauttimaan hyvästä kotiruuasta kauniisti katettuun pöytään.

Asumispalvelut: ruoka-aika

Meille voit tulla asumaan, vaikka tarvitsisitte palveluja vain vähän

Jos koette, että

  • liikkuminen nykyisessä asunnossa on hankalaa
  • ulkoilu tuottaa hankaluuksia tai ei onnistu itsenäisesti portaiden tai ovien johdosta
  • haluaisitte joustavammin aterioida kodissanne tai ette pidä mikroruuasta
  • ette saa kotiin niitä palveluja joita haluaisitte tai
  • koette olonne turvattomaksi kodissanne

Nämä kaikki ovat hyviä syitä harkita palveluasuntoa Harjupuistossa.

Harjupuistossa arki on esteetöntä ja seuraa on aina lähellä.

Hoitohenkilökunta aina lähellä

Uudenmaan Seniorikodit on keskittynyt toiminnassaan muistihäiriöisten palveluihin. Meillä saatte tarvitsemanne palvelut ja hoidot joustavasti ja yksilöllisesti. Koulutetut terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset hoivakodeissamme takaavat sen, että omaisenne saa elää meillä korkealaatuista arkea elämänsä loppuun saakka. Kuuntelemme aina myös asukkaitamme ja järjestämme tarvittaessa myös saattohoidon, jos niin toivotaan.

Kodikkaat huoneistomme

Kaikki tilamme Harjupuistossa on suunniteltu yhteen tasoon ja esteettömiksi, jotta kulkeminen olisi asukkaillemme mahdollisimman vaivatonta. Yhteisestä olohuoneesta löytyy aito takka, jonka äärelle kokoonnumme nauttimaan sen tuomasta lämmöstä. Huoneistomme ovat yhden hengen huoneita tilavalla WC-tilalla.

Mitä muuta saisi olla?

Me kaikki olemme yksilöitä, joten arkikin näyttäytyy meille kaikille erilaisena omine toiveineen. Asukkaillamme on tarpeita, jotka saattavat syntyä sen hetkisestä haasteista terveyteen liittyen, mutta ne voivat olla myös pieniä toiveita, joilla piristää päivää. Lisäpalveluilla pyrimme tukemaan asukkaidemme omannäköistä elämää kaikissa Seniorikodeissamme. Eri palveluita ovat muun muassa lääkäri- ja fysioterapiakäynnit tai muut hyvinvointipalvelut.

Lohja kotikuntana

Lohja on kaksikielinen kunta Uudellamaalla, joka sijaitsee 50 kilometrin päässä Helsingin vilskeestä. Lohjan asukasluku on pyörinyt muutaman vuoden noin 47 000 paikkeilla. Salpausselkä sekä Uudenmaan suurin järvi, Lohjanjärvi, hallitsevat Lohjan ympäristöä. Lohjan seudulla on runsasta lehtokasvillisuutta ja alueella on yksi suomen kuuluisimmista luolista, Torholan kalkkikiviluola. Hoivakotimme Harjupuisto sijaitsee Virkkalassa, joka on keskustaajaman ohella Lohjan suurin taajama.


Hoivakoti Harjupuisto
Helsingiuksentie 54
08700 Lohja

Katso yhteystiedot ja ota yhteyttä