Hoivakodit - Järvenpää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Uudenmaan Seniorikotien hoivakoti Villa Kivi Järvenpäässä on oikea koti heille, jotka arvostavat vehreyttä ja luonnonläheisyyttä turvallisessa ympäristössä.

Villa Kivi

Hoivakotimme Villa Kivi Järvenpään Kinnarissa sijaitsee idyllisessä ja suojaisassa pientaloympäristössä. Viihtyisyyttä Villa Kiveen tuo mukavan kokoinen pihamme ja sen lukuisat kukkaistutukset, joita hoidamme yhteistuumin kesäisin. Järvenpää on erinomaisella paikalla Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla, koska siellä on erittäin helppo vierailla autolla ja julkisella liikenteellä, ja kaikki keskustan palvelut ovat lähellä.

Monien mahdollisuuksien piha

Villa Kiven aidattu piha-alue on asukkaiden lempipaikka, jonne kokoonnumme kesäisin nauttimaan toistemme seurasta ja auringonpaisteesta. Puutarhanhoidon ja nurmikon haravoinnin jälkeen meillä on myös monesti grillikin kuumana. Sen lisäksi, että asukkaamme saavat nauttia isosta rauhallisesta pihastamme ja ulkoilusta luonnonläheisessä ympäristössä, ilahduttavat seuraamme myös talon omat kanit Siiri ja Saara. Asukkaitamme pitävät aktiivisina myös kesäkanamme, joilla on oma talo pihallamme kesäisin. Iltoihimme lisälämpöä tuovat yhteistilamme yhteydessä sijaitsevat aidot takat.

Tekemistä jokaiseen makuun

Me Villa Kivessä olemme sitoutuneet asukkaidemme toimintakykyä ylläpitävään työhön, jossa jokaisen henkilön olemassa olevia voimavaroja ja oma-aloitteisuutta tuetaan. Tämä näkyy toiminnassamme monenlaisina eri aktiviteetteina. Oman fysioterapeuttimme avustuksella järjestämme päivän aikana usein tuolijumppaa, ja suunnitteilla on aina jos jonkinlaista touhua tanssihetkistä tietokilpailuihin ja vaatemyynneistä leivontaan –  saunomista tietenkään unohtamatta!

“Villa Kivessä sitoudutaan kuntoutumista edistävään työotteeseen, jossa jokaisen asukkaan olemassa olevia voimavaroja ja oma-aloitteisuutta tuetaan.”

Villa Kiven asukkaita käyvät ilostuttamassa usein myös ammattiesiintyjät, seurakunnat sekä lähikoulut ja päiväkodit, joiden kanssa kehitämme jatkuvasti vapaaehtoisuuteen perustuvaa yhteistyötä. Ruokailuhetket ovat päivämme kohokohtia, jolloin nautimme sekä toistemme seurasta että oman kokkimme loihtimista kotiruoista.

hoivakodit järvenpäässä

Työskentelemme asukkaitamme varten

Me olemme erikoistuneet muistihäiriöisten senioreiden hoitamiseen ja palveluiden tuottamiseen. Tästä syystä koko henkilökuntamme on alan asiantuntijoita aina sairaanhoitajista lähihoitajiin. Heillä lähes kaikilla on pitkä kokemus vanhustenhoidosta tai muuten muistisairauksien parissa työskentelystä. Meillä henkilökuntamme on senioreiden käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa. Asukkaistamme jokainen saa itselleen myös omahoitajan, joka pitää huolen heidän yksilöllisistä tarpeistaan.

Viihtyisät huoneistomme

Villa Kivessä asukkaamme saavat asua esteettömässä kodikkaassa ympäristössä, josta on turvallinen pääsy aidatulle ulkoilupihalle. Huoneistomme ovat kodikkaita omalla WC-tilalla varustettuja yhden hengen huoneita, jotka on mahdollista sisustaa omilla tavaroilla ja esineillä oman maun mukaan. Pariskunnille Villa Kivestä löytyy muutama suurempi huone heidän yhteiseen käyttöönsä. Ryhmäasuminen mahdollistaa meillä turvallisen arjen, eikä kenenkään tarvitse olla yksin niin halutessaan.

Lisäpalveluita asukkaillemme

Lisäpalveluja tarjoamme asukkaillemme aina heidän tarpeidensa mukaan. Näitä voivat olla lääkäri- tai fysioterapiapalvelut tai enemmän omaan henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyvät palvelut, kuten hierojan, jalkahoitajan tai parturi- ja kampaajan palvelut.

Järvenpää kotikuntana

Helsingin metropolialueeseen kuuluva 41 000 asukkaan Järvenpää oli aikoinaan Tuusulaan kuuluva kylä, ja yhteisöllinen toiminta on siellä edelleenkin merkittävässä asemassa. Järvenpää pyrkii ikääntyneiden palveluja ja toimintaa suunniteltaessa siihen, että jokainen järvenpääläinen saisi tuntea itsensä yhdenvertaiseksi toimintakyvystään ja iästään huolimatta.

Järvenpää on todellinen luontokeidas, koska siellä sijaitsee useiden hehtaarien puistometsien lisäksi kaksi luonnonsuojelualuetta: Tuusulanjärven lintuvesi ja Lemmenlaakson lehto. Upeita luontonäkymiä tarjoaa myös Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Järvenpään rantapuisto.


Villa Kivi
Kiviojantie 12
04430 Järvenpää

Katso yhteystiedot ja ota yhteyttä