Hoivakodit - Hyvinkää

Uudenmaan Seniorikotien hoivakoti Anttilanhovi sijaitsee Hyvinkäällä vehreällä pientaloalueella, jonka ympäristö tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

Anttilanhovi

Yksitasoinen Hoivakoti Anttilanhovi Hyvinkään Mäki-Vehkojalla  avattiin 2016. Naapurissamme sijaitsee muun muassa päiväkoti, joka tuo lisää elämää omalle piha-alueellemme.

palveluasuminen hyvinkäällä

Elämänmakuista arkea ja juhlahetkiä

Useilla asukkaillamme on haasteita liikkumisen kanssa, jolloin yksitasoinen hoivakoti mahdollistaa liikkumisen apuvälineillä vielä itsenäisesti myös ulkoilemaan. Osallisuuden kokemukset ja mahdollisuus kotioloja itsenäisempään toimintaan tuovat elämänlaatua ja parantavat usein myös toimintakykyä.

Ryhmäkodeissa on myös muuta seuraa eikä tarvitse viettää päiviä yksin. Silti on aina mahdollista vetäytyä oman huoneen rauhaan jos siltä tuntuu.

Ryhmäkodissa on aamusta alkaen yhdessä lehden lukua, liikuntahetkiä ja ulkoilua niin ettei aika käy pitkäksi. Arkea rytmittävät osaltaan ateriat ja kahvihetket.

Yhteisiin juhlahetkiimme kesällä ja pyhinä saamme monesti ammattiesiintyjiä musisoimaan. Järjestämme myös yhteistä toimintaa sekä seurakunnan että paikallisten koulujen ja päiväkotien kanssa.

Hoitokoti 4

Aktiivipiha ja ulkoilu

Tilavalta ulkoilupihaltamme on näköyhteys naapuripäiväkotiin, jonka päivittäistä vilskettä on mukava seurailla vaikkapa pihakeinuista. Piha-alueemme ovat aina asukkaidemme suosikkipaikkoja. Kesäaikaan ulkoilupihaa koristavat kukkaistutukset, joiden loistoa on mukava ihailla, ja pieniin vihertöihin osallistuvat ajoittain myös asukkaamme. Pihalta löytyy myös kotimaisia kuntoilulaitteita. Sekä ulko- että sisätilamme on kaikki toteutettu esteettömiksi ja piha-alueemme ovat suojattuja ja aidattuja.

Anttilanhovin sijainti mahdollistaa ulkoilun luonnonläheisessä ympäristössä, mutta pientaloalue tarjoaa myös satunnaisia iloisia kohtaamisia muidenkin naapureiden kanssa päivälenkin lomassa.

Kesäaikaan asukkaamme saavat nauttia kahvikuppinsa tilavalla terassillamme auringonpaisteessa tai vaikka tunnelmallisessa sadesäässä, koska hoivakodin terassissa on kattava suojakatos.

Maukasta kotiruokaa

Anttilanhovissa valmistetaan kaikki ateriat omassa valmistuskeittiössämme laadukkaista raaka-aineista. Talossa leivotaan – myös yhdessä asukkaidemme kanssa. Kehitämme aterioita jatkuvasti ja kuuntelemme tarkasti asukkaiden mielipiteitä.

Talviaikaan nautimme yhdessäolosta takan ääressä, jollainen löytyy lähes kaikista hoivakodeistamme.

Anttilanhovissa myös herkutellaan oman keittiön leivonnaisilla.

Asumispalvelut: ruoka-aika

Apu on aina lähellä

Asukkaitamme on tukemassa ammattitaitoinen henkilökuntamme. Uudenmaan Seniorikotien palveluksessa työskentelee hoitoalan ammattilaisia laidasta laitaan aina lähihoitajista sairaanhoitajiin. Tarjoamme asukkaillemme kevyempää palveluasumista jolloin asukkaillamme on palvelun tarvetta vain päivisin sekä tehostettua palveluasumista erittäin huonokuntoisille tai muistisairaille, jolloin on jo tarve ympärivuorokautiseen hoitoon. Jokaisella asukkaallamme on omahoitaja.

Viihtyisät huoneistomme

Vuonna 2016 valmistunut Anttilanhovi tarjoaa viihtyisää palveluasumista kodikkaissa huoneistoissa. Yksittäisissä huoneistoissamme on hyvin tilaa omille huonekaluille ja kaikista niistä löytyy myös omat WC- ja kylpyhuonetilat. Olemme ottaneet huomioon myös pariskunnat, joille löytyy mahdollisuus yhdessä asumiseen.

Anttilanhovissa on kaksi saunaa, joten saunavuoroista ei tarvitse kisata.

Hyvinkää kotikuntana

Hyvinkää sijaitsee Uudenmaan alueella noin 50 kilometrin päässä Helsingistä. Kaupunki tunnetaan upeasta metsäisestä luonnostaan ja sieltä löytyykin peräti 15 luonnonsuojelualuetta. Myös kaunista järvimaisemaa Hyvinkäällä on runsaasti, suurimpana järvistä on Hirvijärvi. Hyvinkäälle on hyvät tieyhteydet esimerkiksi Helsingistä ajettaessa, koska Anttilanhovi sijaitsee moottoritien E-12 läheisyydessä.