Hoivakodit - Espoo

Palveluasuminen Espoossa hoivakodissa

Tällä hetkellä Uudenmaan Seniorikodit tarjoaa kodikkaita hoivakoteja pääkaupunkiseudun alueella Espoossa sekä Vantaalla. Avaamme lähiaikoina uuden hoivakodin myös Helsinkiin ja kolmannen yksikkömme Espooseen, mistä tiedotamme tarkemmin hankkeiden ollessa ajankohtaisia.

Alla voit tutustua Espoossa sijaitseviin hoivakoteihimme Villa Linneaan ja Villa Lauriinaan. Tällä sivustolla luomme katsauksen myös Espooseen hoivakotiasumisen alueellisena tarjoajana.

Hoivakoti Villa Linnea

Uudenmaan Seniorikotien Villa Linnea sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Leppävaaran pohjoispuolella. Villa Linneaa ympäröi avaralla paikalla rauhallinen pientaloyhteisö ja pihaltamme avautuvat luonnonkauniit näkymät läheiseen metsään. Rauhallinen alue takaa asukkaillemme myös miellyttävän ympäristön päivittäisille kävelylenkeille.

Rauhallinen asuinpaikka

Kesäisin Villa Linnea kirjaimellisesti puhkeaa kukkaan, ja saamme nauttia kauniista väriloistosta pihamaillamme. Suojattu piha-alueemme levittäytyy aina etupihaltamme takapihan terassille, jossa ulkokatos mahdollistaa kahvien nauttimisen ulkona sekä aurinkoisella että sateisellakin säällä. Vaikka hoivakotimme sijaitseekin aivan Leppävaaran palveluiden ja tieosuuksien lähellä, ei meteli kantaudu suojaisalle pihallemme.

Olohuoneesta on suora yhteys valoisalle ja turvalliselle sisäpihalle. Ovet pidetään kesällä auki.

Aktiivinen arki

Kaikki asukkaamme saavat mahdollisuuden tehdä arjestaan omannäköisensä, mutta otamme kaikki asukkaamme mukaan päivittäin myös yhteisölliseen tekemiseen, kuten yhteisiin ulkoilu, luku- ja keskusteluhetkiin. Fysioterapeuttimme järjestää asukkaillemme säännöllisesti monipuolista, toimintakykyä ylläpitävää, kuntoutusta ja toimintaa ryhmissä. Mahdollisuus lisäpalveluna myös yksilölliseen ohjaukseen ja kuntoutukseen.

”Teemme tiivistä yhteistyötä lähikoulujen, päiväkotien ja seurakunnan kanssa.”

Yhteisestä olohuonetilastamme löytyy piano. Juhlahetkiämme ovat monesti säestämässä myös ammattimuusikot. Laulaminen on viikonloppusaunan ohessa asukkaidemme lempiajanvietettä. Teemme aktiivisesti yhteistyötä lähikoulujen, päiväkotien ja seurakunnan kanssa erilaisten vierailujen ja tapaamisten tiimoilta.

Tilavat huoneistomme

Hoivakotimme toimii yhdessä tasossa ja kaikki tilamme ovat esteettömiä. Lähes kaikilla asukkaillamme on tilavat omat huoneistot, jotka saa sisustaa yhdessä läheisten kanssa omilla tavaroilla, muistoilla ja kalusteilla. Meillä on pariskunnille mahdollista asua myös yhdessä. Yhteisessä olohuoneessamme vietämme eniten aikaa yhdessä ja sen yhteydestä löytyy myös tunnelmallinen takkahuone, jossa on mukava lämmitellä talvipakkasilla.


Villa Linnea
Töyhtötiaisentie 3
02660 Espoo

Katso yhteystiedot ja ota yhteyttä


Hoivakoti Villa Lauriina

Uudenmaan Seniorikotien hoivakoti Villa Lauriina sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla Espoon Muuralassa. Vaikka sijaintimme on aivan kivenheiton päässä Espoon monipuolisista yrityspalveluista, takaavat suojaisat pihamaamme ja idyllinen pientaloalue asukkaillemme oman tilan ja rauhan.

Pihamme tuovat iloa

Kesäisin monet asukaamme kyykkivät kukkaistutustemme rikkaruohojen parissa omaan rauhalliseen tahtiin kun taas toisten mieleen on enemmän ihmetellä muuten vain maailmanmenoa keinuissa. Villa Lauriinalla on käytössään kaksi erillistä ja kaunista piha-aluetta. Grilli on ahkerassa käytössä erityisesti lämpiminä kesäpäivinä ja kesäjuhlissamme.

Arjen juhlaa

Villa Lauriinassa ihan tavallinen arkikin tarjoaa hyvän olon ja on usein voi joskus tottakai juhlaa ja tämä onnistuu parhaiten, kun kehittelemme yhdessä jotain kaikille mielekästä tekemistä. Iloa arkeen tuovat juurikin pienet asiat, kuten tanssiminen, tietokilpailut tai yhteiset leivontahetket saunomista tietenkään unohtamatta. Teemme pieniä retkiä monipuolisesti asukkaiden toimintakyvyn mukaan ja salliessa myös hoivakodin ulkopuolelle.

Asukkaidemme toimintakyvyn ylläpidosta vastaa oma tuttu fysioterapeutti ja päivittäiset kävelylenkit lähiympäristöön pitävät niin asukkaamme kuin henkilökunnankin virkeänä.

Viihtyisät tilamme

Asumme Villa Lauriinassa neljässä eri ryhmässä. Kaikilla ryhmillä on käytössään omat yhteistilat, mikä takaa yleisen viihtyisyyden ja rauhallisuuden ruokailuissa. Kaikista tiloista löytyvät myös takat, jotka tuovat lämpöä iltojen pimetessä. Asukkaillamme on käytössään 20-30 neliömetrin kokoinen huoneisto omalla wc- ja kylpytilalla. Villa Lauriina on täysin esteetön, ja se on varustettu automaattisella palonsammutusjärjestelmällä.

Meillä asutaan myös kaksin

Tilamme sopivat myös pariskunnille.


Villa Lauriina
Nimismiehenmäki 1
02770 Espoo

Katso yhteystiedot ja ota yhteyttä


 

Ammattitaitoinen henkilökunta

Kummassakin hoivakodissamme Espoossa, sekä Villa Linneassa että Villa Lauriinassa, asukkaitamme on auttamassa ammattitaitoinen moniammatillinen henkilökunta. Monipuolinen tiimi koostuu lähi- ja perushoitajista, puhtaanapidon ammattilaisista, kodinhoitajista, kokeneista sairaanhoitajista, fysioterapeutista ja emännästä. Hoitajiemme toimintatavat ovat asukkaitamme kohtaan aina kunnioittavia, kuntouttavia ja itsenäiseen tekemiseen rohkaisevia. Yksilöllisestä kuntoutuksesta ja hoivasta vastaa asukkaidemme omahoitaja.

Asumisen lisäpalvelut

Sekä Villa Linneassa että Villa Lauriinassa asukkaamme voivat hankkia lisäpalveluja joustavasti  tarpeidensa mukaan. Lisäpalveluihin kuuluvat esimerkiksi hierojan, kampaajan tai jalkahoitajan palvelut, mutta myös asiointiapu kuten lääkärissä tai kaupassa käynti.

Espoo kotipaikkana

Espoo on erinomainen kotikunta ikäihmiselle erityisesti hyvän sijaintinsa vuoksi. Vaikka Espoon palvelut löytyvätkin läheltä keskittymiä, tarjoaa kaupunki paljon vehreää ja rauhallista aluetta hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Lintuvaarassa Villa Linnea ja Muuralassa Villa Lauriina ovat kummatkin keskeisillä paikoilla Espoossa, mikä mahdollistaa myös yhteistyön lähellä sijaitsevien koulujen, päiväkotien ja seurakunnan kanssa.

Hoivakodit Helsinki

Uudenmaan Seniorikodeilla ei ole toimintaa vielä Helsingin kaupungin alueella, mutta tulemme avaamaan hoivakodin myös Helsinkiin tulevaisuudessa. Tiedotamme asiasta lisää, kun hoivakodin sijainti ja valmistumisaikataulu varmistuu.