Parkinsonin tauti

Parkinsonin tauti on vapinaa, muistihäiriöitä ja motorisia vaivoja aiheuttava tauti. Seniorikotien tavoitteena on tarjota mm. Parkinsonin tautia sairastaville ja muistisairaille asukkaille turvallinen yksilöllisyyttä tukeva ammattitaitoinen hoito kodikkuutta unohtamatta.

Mikä Parkinsonin tauti on?

Parkinsonin tauti on parantumaton neurologinen sairaus, jota sairastaa jopa 2% yli 70 vuotiaista. Taudin pääpiirteitä ovat mm. lepovapina, liikkeiden hitaus ja lihasjäykkyys. Myös dementian oireita ilmenee vanhuusiällä Parkinsonin taudin sairastajilla. Tauti aiheuttaa sen, että aivojen tietyt hermosolut alkavat tuhoutua. Vaikka tautiin ei ole parannuskeinoa, voi taudin kuitenkin nykylääkityksellä saada kohtuullisen hyvin hallintaan.

Myös normaalissa vanhenemisessa tapahtuu samanlaista solujen vähittäistä tuhoutumista. Parkinsonin tautia sairastavilla tuhoutuminen vain on voimakkaampaa ja alkaa usein aikaisemmin.

Parkinsonin tauti ja Uudenmaan Seniorikodit

Seniorikotien hoivakodit tarjoavat asukkailleen kodikkaan asuinympäristön, turvaa sekä hoivaa ja huolenpitoa kunkin asukkaan tarpeiden mukaisesti – ympäri vuorokauden. Seniorikodit hoivakodeissa on muisti- ja liikuntarajoitteisille asukkaillemme kevyttä ja tehostettua palveluasumista, jossa jokaisen asukkaan eritystarpeet huomioidaan.

Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti muistisairauksiin ja mm. Parkinsonin tautiin liittyvissä kysymyksissä. Uudenmaan Seniorikotien toiminta-ajatuksena onkin alusta alkaen ollut kodikkaat asumisympäristöt ja turvalliset kodit muisti- ja liikuntarajoitteisille ikäihmisille.

Seniorikotien hoivakodeissa on panostettu yhteisten tilojen viihtyvyyteen. Takat, isot olohuoneet, laajat piha-alueet, puutarhat, ruokailutilat ja mm. saunat tekevät hoivakodeista viihtyisiä asuinympäristöjä. Tutustu hoivakoteihimme ja ota yhteyttä. Asukkaaksi voi hakeutua myös kunnan palvelusetelillä!

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja viihtyisä ulkoilupiha. Tiedustele vapaita paikkoja hoivakodin johtajalta!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi on avattu 29.9.2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Maukas kotiruoka valmistetaan paikan päällä. Viihtyisä terassi ja ulkoilupiha kutsuvat kesällä. Talvella voi nauttia aidon takkatulen lämmöstä.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Omat vakituiset fysioterapeutit tukevat fyysisen toimintakyvyn ylläpitoa. Ateriat valmistetaan omassa keittiössä. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää