Lewyn kappale -tauti

Lewyn kappale -tauti on muistisairaus, joka todetaan noin 5% yli 75 vuotiaista. Seniorikotien tavoitteena on tarjota muistisairaille asukkaille turvallinen yksilöllisyyttä tukeva ja ammattitaitoinen hoito kodikkuutta unohtamatta. Lue lisää Lewyn taudista, sen hoidosta ja Seniorikotien hoivakodeista.

Mistä Lewyn tauti johtuu?

Lewyn kappale -taudin perussyy on edelleen tuntematon. Taudin ajatellaan kuitenkin johtuvan monista tekijöistä: perinnöllinen alttius yhdessä elintapojen, ympäristömyrkkyjen ja esimerkiksi eri infektioiden yhteisvaikutuksen koetaan olevan taudin aiheuttaja. Lewyn kappale -tauti käynnistyy hitaasti aiheuttaen valkuaisainetta aivohermosoluihin kerryttävän sairausprosessin. Vaikka taudin perusaiheuttajaa ei suoraan tunneta, on Lewyn kappale -taudissa oikean diagnoosin tekeminen tärkeää potilasta ja läheisiä hämmentävien oireiden ymmärtämiseksi – sekä tietty myös potilasta haittaavan hoidon välttämiseksi.

Onko Lewyn tauti yleinen muistisairaus?

Lewyn kappale -tauti on Suomen kolmanneksi yleisin muistisairaus Alzheimerin ja verenkiertohäiriöihin liittyvän dementian lisäksi. On arvioitu, että noin 5% yli 75 vuotiaista sairastaa Lewyn kappale -tautia. Suomen Parkinson -liitto ry arvioi yleisyyden sitäkin korkeammaksi – heidän mukaansa jopa 10-15% kaikista muistihäiriöistä johtuu Lewyn kappale -taudista.

Lewyn tauti ja Uudenmaan Seniorikodit

Seniorikotien hoivakodit tarjoavat asukkailleen kodikkaan asuinympäristön, turvaa sekä apua ja hoitoa kunkin asukkaan tarpeiden mukaisesti – ympäri vuorokauden. Seniorikodit hoivakodeissa muistisairaille on kevyttä ja tehostettua palveluasumista, jossa jokaisen asukkaan eritystarpeet huomioidaan. Koulutamme henkilökuntaamme eri dementian muotojen erityispiirteissä ja kokeneelle henkilökunnallemme on tuttua myös Lewyn kappale -tautia sairastavien asukkaidemme oireet. Uudenmaan Seniorikotien toiminta-ajatuksena onkin alusta alkaen ollut kodinomaiset asumisympäristöt ja turvalliset kodit muistisairaille ikäihmisille. Seniorikotien hoivakodeissa on panostettu yhteisten tilojen viihtyvyyteen. Takat, isot olohuoneet, laajat piha-alueet, puutarhat, ruokailutilat ja mm. saunat tekevät hoivakodeista viihtyisiä asuinympäristöjä. Tutustu muistisairaille suunniteltuihin hoivakoteihimme ja ota yhteyttä. Asukkaaksi voi hakeutua myös kunnan palvelusetelillä!
Harjupuisto

Harjupuisto

Kevyttä palveluasumista ja paikkoja myös muistisairaille. Tule tutustumaan turvalliseseen ja toimintakykyä ylläpitävään ympäristöömme!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Avaamme uuden hoivakodin Etelä-Kirkkonummelle (Ravals) keväällä 2020.

Hae paikkaa Lue lisää

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Hyvinkään paras yksityinen hoivakoti (Asiakastyytyväisyyskysely, Hyvinkään kaupunki 2017). Tervetuloa tutustumaan!

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Uusi Aallotar on avattu Tapiolassa. Tehostettua palveluasumista vaikeasti muistisairaille. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille. Asukasjonoa hoitaa Katja Roth.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Ulkoilu isolla aktiivipihalla ja viihtyisässä ympäristössä. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää