Dementia

Dementia on yleisin muistihäiriö yli 65 vuotiailla. Seniorikotien tavoitteena on tarjota muistisairaille turvallinen ja yksilöllisyyttä tukeva ammattitaitoinen hoito kodikkaissa tiloissa. Lue lisää dementiasta, sen hoidosta ja Seniorikotien hoivakodeista.

Mikä dementia on ja mistä se johtuu?

Dementia on tila, jossa henkilön muisti- ja aivotoiminnot ovat heikentyneet rajoittaen henkilön fyysistä ja sosiaalista selviytymistään. Dementiaa aiheuttavat monet keskushermoston sairaudet (kuten esimerkiksi Alzheimerin tauti tai Lewyn kappale -tauti), myrkytykset tai puutostilat. Myös jotkin lääkkeet voivat aiheuttaa dementiaa. Dementikoilla on vaikeuksia oppia uusia asioita tai palauttaa mieleen aiemmin opittua.

Onko dementia yleinen oireisto?

Dementiaa ilmenee jopa joka kolmannella yli 65-vuotiaalla. Vanhemmilla ilmenee dementian oireita sitäkin useammin. Koska lähes jokainen muistisairaus aiheuttaa dementian oireita, ei tarkkaa lukua muistisairauksien yleisyydestä ole olemassa. Muistiliitto arvioi, että Suomessa on tällä hetkellä noin 193 000 muistisairasta ihmistä, joista 93 000 on vähintään keskivaikeassa muistisairauden vaiheessa.

Dementia ja Uudenmaan Seniorikodit

Seniorikotien hoivakodeissa asukkaillamme on kodikas asuinympäristön, toiminnallista arkea, turvaa sekä ammattitaitoista apua ja hoitoa kunkin asukkaan tarpeiden mukaisesti – ympäri vuorokauden. Seniorikodit hoivakodeissa on muistisairaille kevyttä ja tehostettua palveluasumista, jossa jokaisen asukkaan eritystarpeet huomioidaan. Henkilökuntamme on kokenutta muistisairaiden ja eri dementian oireita kokevien vanhusten kohtaamisessa. Uudenmaan Seniorikotien toiminta-ajatuksena onkin alusta alkaen ollut kodikkaat asumisympäristöt ja turvalliset kodit muistisairaille ikäihmisille. Seniorikotien hoivakodeissa on panostettu yhteisten tilojen viihtyvyyteen. Takat, isot olohuoneet, laajat piha-alueet, puutarhat, ruokailutilat ja mm. saunat tekevät hoivakodeistamme viihtyisiä asuinympäristöjä. Tutustu muistihäiriöisille asukkaille suunniteltuihin hoivakoteihimme ja ota yhteyttä. Asukkaaksemme voi hakeutua myös kunnan palvelusetelillä!
Harjupuisto

Harjupuisto

Kevyttä palveluasumista ja paikkoja myös muistisairaille. Tule tutustumaan turvalliseseen ja toimintakykyä ylläpitävään ympäristöömme!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Avaamme uuden hoivakodin Etelä-Kirkkonummelle (Ravals) keväällä 2020.

Hae paikkaa Lue lisää

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Hyvinkään paras yksityinen hoivakoti (Asiakastyytyväisyyskysely, Hyvinkään kaupunki 2017). Tervetuloa tutustumaan!

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Uusi Aallotar on avattu Tapiolassa. Tehostettua palveluasumista vaikeasti muistisairaille. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille. Asukasjonoa hoitaa Katja Roth.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Ulkoilu isolla aktiivipihalla ja viihtyisässä ympäristössä. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää