Alzheimerin tauti

Alzheimerin tauti on vakavia muistihäiriöitä aiheuttava tauti. Seniorikotien tavoitteena on tarjota muistisairaille turvallinen ja yksilöllisyyttä tukeva ammattitaitoinen hoito kodikkuutta unohtamatta.

Mikä on Alzheimerin tauti?

Alzheimerin tauti on tasaisesti mutta hitaasti etenevä muistisairaus, jonka varhaisia oireita ovat mm. lähimuistin häiriöt, vaikeus muistaa uusia nimiä tai asioiden ja tapahtumajärjestysten sekoittuminen. Myöhäisiä oireita ovat hahmottamisen ongelmat, kielelliset vaikeudet, ajan ja paikan tajun heikkeneminen sekä puheen tuottamisen ja ymmärtämisen vaikeudet. Tauti on parantumaton, jonka etenemistä voi kuitenkin hidastaa.

Alzheimerin tauti on yleisin dementiaa aiheuttava muistisairaus Suomessa ja arvioiden mukaan sitä sairastaa yli 70 000 suomalaista, joista suurin osa on ikäihmisiä. Alzheimerin tautia pidetäänkin vanhuuteen liittyvänä tautina, sillä yleisesti se alkaa yli 65-vuotiaana. Vaikka tauti alkaa yleensä vasta ikääntyessä, on tautia kuitenkin havaittu myös jopa alle 50-vuotiailla.

Alzheimerin tautiin sairastunut tarvitsee yhä enemmän apua arjen toiminnoissa, mitä pidemmällä tauti on.

Alzheimerin tauti ja Uudenmaan Seniorikodit

Seniorikotien hoivakodeissa on kodikas asuinympäristö, turva sekä hoitoa ja huolenpitoa kunkin asukkaan tarpeiden mukaisesti – ympäri vuorokauden. Hoivakodeissamme on muistisairailla mahdollisuus kevyeen ja tehostettuun palveluasumiseen, jossa jokaisen asukkaan eritystarpeet huomioidaan.

Kokenut henkilökuntamme on koulutettua ja Alzheimerin tautiin liittyvät haasteet ja oireet ovat meille tuttuja. Uudenmaan Seniorikotien toiminta-ajatuksena onkin alusta alkaen ollut kodikkaat asumisympäristöt ja turvalliset kodit muistisairaille ikäihmisille.

Seniorikotien hoivakodeissa on panostettu yhteisten tilojen viihtyvyyteen. Takat, isot olohuoneet, laajat piha-alueet, puutarhat, ruokailutilat ja mm. saunat tekevät hoivakodeista viihtyisiä asuinympäristöjä. Tutustu muistisairaille suunniteltuihin hoivakoteihimme ja ota yhteyttä. Asukkaaksi voi hakeutua myös kunnan palvelusetelillä!

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja viihtyisä ulkoilupiha. Tiedustele vapaita paikkoja hoivakodin johtajalta!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi on avattu 29.9.2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Maukas kotiruoka valmistetaan paikan päällä. Viihtyisä terassi ja ulkoilupiha kutsuvat kesällä. Talvella voi nauttia aidon takkatulen lämmöstä.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Omat vakituiset fysioterapeutit tukevat fyysisen toimintakyvyn ylläpitoa. Ateriat valmistetaan omassa keittiössä. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää