Muistisairaudet

Muistisairauksia ja muistihäiriöitä ilmenee joka kolmannella yli 65-vuotiaalla. Seniorikotien tavoitteena on tarjota muistisairaille turvallinen ja yksilöllisyyttä tukeva ammattitaitoinen hoito kodikkuutta unohtamatta.

Muistisairaudet ja muistihäiriöt

Muistisairauksia ja muistihäiriöitä ilmenee joka kolmannella yli 65 vuotiaalla. Seniorikotien tavoitteena on tarjota muistisairaille turvallinen ja yksilöllisyyttä tukeva ammattitaitoinen hoito kodikkuutta unohtamatta. Lue lisää muistisairauksista ja Seniorikotien muistihäiriöisille suunnitelluista hoivakodeista.

Dementia
Dementia on oireisto, joka aiheuttaa muistin heikentymistä ja muiden kognitiivisten kykyjen alentumista.

Alzheimer
Alzheimerin tauti on yleisin dementiaa aiheuttava muistisairaus, jonka oireet johtuvat harmaan aivokudoksen tuhoutumisesta ja aivojen surkastumisesta.

Lewyn kappale -tauti
Lewyn kappale -tauti on dementoiva aivosairaus, joka on samalla Suomen kolmanneksi yleisin muistisairaus. Sitä esiintyy noin 5 prosentilla yli 75-vuotiaista.

Parkinsonin tauti
Parkinsonin tauti on etenevä neurologinen sairaus, jonka motoriset perusoireet ovat mm. lepovapina, lihasjäykkyys ja dementia.

Hoivakoteja muistihäiriöisille

Seniorikotien hoivakodit tarjoavat asukkailleen kodikkaan asuinympäristön, turvallisuutta sekä ammattitaitoista apua ja hoitoa kunkin asukkaan tarpeiden mukaisesti – ympäri vuorokauden. Seniorikodeissa on muistisairaille kevyttä ja tehostettua palveluasumista, jossa jokaisen asukkaan eritystarpeet huomioidaan.

Seniorikotien hoivakodeissa on panostettu yhteisten tilojen viihtyvyyteen. Takat, isot olohuoneet, laajat piha-alueet, puutarhat, ruokailutilat ja mm. saunat tekevät hoivakodeistamme viihtyisiä asuinympäristöjä. Tutustu muistisairaille suunniteltuihin hoivakoteihimme ja ota yhteyttä. Asukkaaksemme voi hakeutua myös kunnan palvelusetelillä!

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja viihtyisä ulkoilupiha. Tiedustele vapaita paikkoja hoivakodin johtajalta!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi on avattu 29.9.2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Maukas kotiruoka valmistetaan paikan päällä. Viihtyisä terassi ja ulkoilupiha kutsuvat kesällä. Talvella voi nauttia aidon takkatulen lämmöstä.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Omat vakituiset fysioterapeutit tukevat fyysisen toimintakyvyn ylläpitoa. Ateriat valmistetaan omassa keittiössä. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää