Asumispalvelut

Asumispalvelut tarkoittavat sekä yksityisten että kunnallisten toimijoiden tarjoamia asumis- ja hoitoympäristöjä, joissa ikäihminen voi elää turvallisesti ja esteettömästi sekä saada arkea helpottavia palveluita joustavasti yksilöllisiin tarpeisiinsa.

Meille Uudenmaan Seniorikodeissa on erittäin tärkeää, että muistisairaat saavat lääkehoidollisten ja perustarpeidensa lisäksi elää niin toiminnallista ja omannäköistänsä elämää kuin vain on mahdollista. Tämä tarkoittaa päivittäisten aterioiden lisäksi hoivaa ja huolenpitoa sekä viihtyisää yhdessäoloa.

Hoiva, huolenpito ja hyvinvointi ovat kantavia periaatteita tarjoamassamme tehostetun asumispalvelun palvelukokonaisuudessa.

Alla voit tutustua tarkemmin palveluihin, jotka kuuluvat kaikille asukkaillemme osana Uudenmaan Seniorikotien tarjoamaa tehostetun asumispalvelun konseptia.

Tehostetut asumispalvelut Uudenmaan Seniorikodeissa

Ateriat

Kaikille asukkaillemme kuuluvat päivittäiset ateriat täysihoitona. Seuraavissa Seniorikodeissamme kotiruoka tehdään pääosin paikan päällä omassa keittiössämme: Anttilanhovi, Villa Kivi, Villa Kaskimäki, Kuninkaanhovi. Muualla valmistamme tilaamamme ruuan lisäksi itse lisukesalaatteja sekä leivomme tuoretta leipää ja leivonnaisia. Tilaamiemme aterioiden osalta pidämme huolta siitä, että tuotteet ovat yhtä korkealaatuisia kuin omassa keittiössämme kokattuina.

Asumispalvelut: ruoka-aika

Hoiva ja huolenpito

Suurin osa asukkaistamme on vaikeasti muistisairaita senioreita, joten palvelukokonaisuuteemme kuuluu luontaisesti päivittäisen elämisen toiminnoissa tarvittava ympärivuorokautinen apu. Henkilökuntamme koostuu ammattitaitoisista, joko sairaanhoitajan tai lähihoitajan koulutuksen saaneista henkilöistä, jotka omaavat pitkän kokemuksen vanhustenhoidosta tai muulla tavoin hoitoalalta.

Hyvinvointi

Osassa Uudenmaan Seniorikodin hoivakodeistamme asukkailla on mahdollista osallistua ryhmämuotoiseen liikuntaterapiaan asukasryhmistä kokemusta omaavan fysioterapeutin kanssa. Fysioterapeuttimme on myös mukana asukkaidemme yksilöllisen hoivan suunnittelussa.

asumispalvelut Seniorikodeissa

Tarjoamme asukkaillemme perussairaanhoidon, johon sisältyy:

  • Turvallinen lääkehoito: lääkkeiden annostelu, lääkkeiden asianmukainen säilyttäminen ja lääkehoidon vaikutusten seuranta.
  • Sairaanhoitajan osaamisalueeseen kuuluva ihon ja eritystoimintojen hoito, mukaan lukien pitkäaikaisten haavojen tavanomainen hoito, sekä laboratorionäytteiden ottaminen ja laboratorionäytteiden kuljettaminen analysoitavaksi.
  • Pitkäaikaisten sairauksien hoito ja seuranta.
  • Asukkaan tilan muutosten seuranta ja asianmukainen toiminta tilan muuttuessa.
  • Päivittäisissä elämisen toiminnoissa tai perussairaanhoidossa tarvittavat tavanomaiset kulutustarvikkeet, kuten peseytymistuotteet ja perusihovoiteet sekä hoitotarvikkeista asukkaan tarvitsemat vaipat ja tavanomaiset haavanhoitotarvikkeet.
  • Asukkaan kokonaistilanteesta huolehtiminen, kuten sosiaalietuuksien hakemisessa ja asioiden hoidossa avustaminen.

 

Palvelut ja hankinnat, jotka eivät kuulu tehostetun asumispalvelun palvelukokonaisuuteen ovat pääasiassa henkilökohtaisiin palveluihin tai hankintoihin liittyviä tarpeita.

Uudenmaan Seniorikotien hoivakodeissa seuraavat asiat eivät kuulu tehostettuun asumispalveluun:

  • Henkilökohtaiset kestokulutushyödykkeet: esim. vaatteiden ja liikkumisen apuvälineiden, hammasproteesin ja silmälasien osto.
  • Lääkkeet, lääkäri- ja hammaslääkärin vastaanotto, henkilökohtainen fysioterapia.
  • Tavanomaiseen kotona asumiseen kuulumattomat palvelut, kuten parturi, jalkojenhoitaja, henkilökohtainen fysioterapia, asiointimatkakulut, pankkiasiainhoito, teatteri- ja elokuvakäynnit, yms.

Avustamme aina asukkaitamme henkilökohtaisten hyvinvointipalvelujen hankinnassa ja järjestämisessä. Asukkaan terveyspalvelut järjestetään kaupungin tai kunnan kanssa, ellei toisin sovita.

Uudenmaan Seniorikodit Oy perii asukkaalta vuokran. Asuinhuoneiston vuokraamisesta laaditaan huoneenvuokralain mukainen vuokrasopimus palveluntuottajan ja asumispalveluyksikössä asuvan asukkaan kesken.

Tarvittaessa räätälöimme palvelukokonaisuuden aina asiakkaiden omien tarpeiden  sekä yksikkömme valmiuksien mukaan tarjoamillamme lisäpalveluilla. Kerromme mielellämme lisää asumispalveluistamme Uudenmaan Seniorikodeissa. Lisätietoja voit tiedustella suoraan hoivakodin johtajalta.

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja viihtyisä ulkoilupiha. Tiedustele vapaita paikkoja hoivakodin johtajalta!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Villa Kivi on harvinainen LuontoVoima- laatusertifioitu ikäihmisten hoivakoti. Luonto on osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Palvelusetelillä asukkaaksi ilman jonoja.

Hae paikkaa Lue lisää

Pajuhovi

Pajuhovi

Pajuhovi on avattu 29.9.2020 Nummelaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Maukas kotiruoka valmistetaan paikan päällä. Viihtyisä terassi ja ulkoilupiha kutsuvat kesällä. Talvella voi nauttia aidon takkatulen lämmöstä.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Omat vakituiset fysioterapeutit tukevat fyysisen toimintakyvyn ylläpitoa. Ateriat valmistetaan omassa keittiössä. Yksikössä ei ole tällä hetkellä tilaa uusille asukkaille.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2017! (Kirkkonummen asiakaskysely 2018) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Amanda

Villa Amanda

Villa Amanda on avattu! Tiedustelut vapaista paikoista hoivakodin johtajalta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää