Tietoa meistä

Seniorikotien tarina

Uudenmaan Seniorikodit Oy on Aava Terveyspalvelut Oy:n ja Lauri Romppasen 2008 helmikuussa perustama yhtiö.

Yhtiö on saanut alkunsa unelmasta, että jokaisella muistisairaalla on Suomessa oikeus rauhalliseen ja kodikkaaseen asumisympäristöön, omaan yksityiseen ja omannäköiseen huoneeseen sekä lämpimään halaukseen viimeisinä elinvuosinaan.

Vuoden 2007 marraskuussa Antti Aho ja Lauri Romppanen istuivat alas pohtimaan vanhuspalveluiden tilaa ja kehityssuuntaa Suomessa. Lauri Romppasella oli syntynyt äitinsä omaishoitajana ja edunvalvojana kuva muistisairaiden palveluverkoston ja muistisairaiden läheisten tilanteesta Suomessa. Tukiviidakon ja eri palveluverkostojen keskellä muistisairas ja usein iäkäs omainen olivat kovin yksin kaikkien keskittyessä vain omaan palveluunsa.

Toimialalla oli jo menossa laitospalveluiden purku, markkinoiden keskittyminen valtakunnallisille ketjuille sekä hiljalleen myös asiakkaan valinnanvapauden lisääntyminen palveluseteleiden muodossa. Kilpailutukset olivat tulleet ratkaisevaan rooliin yritysten kasvussa ja markkinoiden keskittymisessä.

Päätettiin perustaa yhtiö, joka keskittyy muistisairaiden ikäihmisten tehostettuun palveluasumiseen. Johtoajatuksena on kehittää palveluja ja asumisympäristöjä, joita olisimme valmiita tarjoamaan omille omaisillemme.

Keskittyminen omalla toimialalla hyviin ja yksilöllisiin palveluihin ja kodikkaisiin ympäristöihin tukee nyt yksiköissämme omalta osaltaan muistisairaan ja omaisten viimeisiä vuosia – vaikka omaiset ja sairastuneet joutuvat edelleen kamppailemaan haastavassa palveluverkostossa.

Perheyhtiö Aavan perinteet ja arvot, kasvollinen omistajuus sekä vastuullinen palveluntuotanto ovat ohjanneet yhtiön kehitystä ja palvelun tasoa yrityksen perustamisesta lähtien.

Valinnanvapauden kehittyminen on ollut vuosien saatossa takkuista, mutta markkinoiden keskittyminen ja kilpailutusten rooli markkinoiden muokkautumisessa on ollut nopeaa.

Uudenmaan Seniorikodit on kasvanut nyt yhdeksi Suomen merkittävimmistä ikäihmisten tehostettuun palveluasumiseen keskittyneistä yrityksistä. Tuotamme palveluita 280 ikäihmiselle 7 kodikkaassa yksikössä Uudellamaalla.

Lääkärikeskus Aava on edistänyt suomalaista terveyttä ja hyvinvointia jo yli 50 vuotta. Vuonna 1964 perustetussa lääkärikeskuksessa toimii nyt yli 1 000 ammattilaista, 12 toimipisteessä, 9 paikkakunnalla.

Historia

2008 Aava Terveyspalvelut ja Lauri Romppanen perustavat Uudenmaan Seniorikodit Oy:n.
2009 Yhtiö ostaa pienen hoivayhtiön, Villa –Kodit Oy, koko osakekannan ja palvelutuotanto alkaa Kirkkonummella ja Espoossa.
2010 Villa Lauriina avataan Espoossa.
2013 Kuninkaanhovi avataan Vantaalla.
2015 Yhtiö kasvaa voimakkaasti avaten 3 uutta omaa yksikköä Espoossa, Järvenpäässä ja Kirkkonummella
2016 Kasvu jatkuu Hyvinkäälle, kun hoivakoti Anttilanhovi avaa ovensa. Hallituksen puheenjohtajaksi ja osakkaaksi Timo Tavaila. Yritys saa Avainlippu –tunnuksen.
2017 Nummelan Hiidenhovi avataan. Liikevaihto ylittää 10 meuron rajan. Hallitukseen uusina jäseninä Kristiina Hautakangas ja Antti Palomäki. Yhtiölle yhteiskunnallinen yritys –tunnus.
2018 Uudet yksiköt Lohjalla ja Espoossa avataan

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Anttilanhovissa on elämänlaatua yhdessä tasossa ja ulkoilemaan voi päästä aina. Tervetuloa tutustumaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Uusin yksikkömme Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Elämänlaatua yhdessä tasossa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti Lintuvaarassa. Kysy myös mahdollisuutta palveluasumiseen.

Hae paikkaa Lue lisää

Harjupuisto

Harjupuisto

Lohjallakin asukkaamme pääsevät nauttimaan 2018 Seniorikotien kodikkuudesta sekä turvallisesta ja toimintakykyä ylläpitävästä ympäristöstä.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa. Tervetuloa tutustumaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Ulkoilu isolla aktiivipihalla ja viihtyisässä ympäristössä. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Avaamme uuden ajan hoivakodin syksyllä 2018 Tapiolassa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Hoivakotiamme Muuralassa ympäröivät turvalliset pihat, kukkaistutukset ja rauhallinen pientaloympäristö.

Hae paikkaa Lue lisää