Palvelut

Apu lähellä ympäri vuorokauden

Me olemme keskittyneet toiminnassamme muistihäiriöisten tehostettuun palveluasumiseen kodikkaassa ympäristössä.

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu runsaasti palveluja ja hoitoa tarvitseville ikäihmisille. Asukkaillamme on jokin muistisairaus ja usein myös jokin fyysinen toimintarajoite, minkä johdosta he eivät enää selviydy omassa kodissaan kotihoidon turvin, mutta eivät muuttovaiheessa tarvitse laitoshoitoa.

Tavoitteena on, että asukas voi asua meillä elämänsä loppuun asti riittävän tuen avulla.

Palveluasumisen toiminnan ja sisällön ohjaus perustuu aina asiakkaan elämäntilanteesta lähtevään toimintatapaan. Palvelu on asukasta kunnioittavaa, tukee hänen osallisuuttaan asumisyhteisössä ja ylläpitää hänen toimintakykyään.

Muutto hoivakotiin tulee usein ajankohtaiseksi, kun kotihoito ja yöpartiot käyvät auttamassa vähintään 3-4krt vuorokaudessa eikä sen lisäksi saatava tuki läheisiltä enää riitä turvaamaan ikäihmisen arkea.

Muistisairaus on useimmiten syy arjen vaarallisuuteen mm. eksymisten ja arjessa tarvittavien kykyjen unohtumisen johdosta. Lääkehoidon seuranta ja riittävä ravinnon saanti aiheuttavat myös usein hankaluuksia loppuaikoina kotona.

Seniorikodeissamme ikäihminen asuu useimmiten yksitasoisessa kodikkaassa yksikössä, jota ympäröi turvallinen ulkoilupiha.

Ryhmäasuminen mahdollistaa seuran ja turvallisen arjen vielä jäljellä olevin voimavaroin. Omaan huoneeseen voi vetäytyä rauhaan kun siltä tuntuu. Päiväohjelma suunnitellaan asukkaiden mieltymysten ja tarpeiden mukaan ja läheiset ovat aina tervetulleita kahville.

Maittava ruoka valmistetaan meillä useimmiten paikan päällä ja joissain yksiköissämme on kahta eri lämminruokavaihtoehtoa tarjolla lounaalla ja päivällisellä.

Apu on lähellä ympäri vuorokauden

Terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset ovat hoivakodissa paikalla ympärivuorokautisesti ja omahoitajanne huolehtii yksilöllisestä sekä kuntouttavasta hoivasta. Asukkaamme asuvat pääosin omissa huoneissa, joista laaditaan huoneenvuokralain mukainen vuokrasopimus.

Palvelut sisältävät aina palvelupaketin sekä täysihoidon. Lisäpalveluja järjestetään toiveidenne mukaan.

Asumisen lisäpalvelut

Lisäpalveluina on saatavissa yksilöllisesti esimerkiksi asiointiapua, yksityislääkäripalveluita, fysioterapeutin, hierojan sekä jalkahoitajan ja kampaajan palveluita.

Miten toimia?

Ota ensin yhteyttä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluihin ja selvitä, onko läheisesi kuntonsa, tulojensa ja varallisuutensa perusteella oikeutettu kunnan maksamaan asumispalveluun (palvelutasopäätös). Tutustu sen jälkeen palveluihimme ja lue lisää yhteiskunnan tuista mm. osoitteesta kela.fi ja kuntien kotisivuilta.

Kysy lisää hoivakotiemme johtajilta tai toimitusjohtaja Lauri Romppaselta numerosta 040 720 9957. Suosittelemme laittamaan tekstiviestin. Jos emme heti vastaa, niin palaamme asiaan.