Palveluasuminen

Tiesitkö, että Suomessa ikäihmisille on tarjolla useampia erilaisia palveluasumisvaihtoehtoja? Palveluasumisen muoto määräytyy aina asukkaan yksilöllisten palvelu- ja hoitotarpeiden mukaan.

Palveluasuminen on tarkoitettu niille ikäihmisille ja henkilöille, jotka tarvitsevat jatkuvaa lisätukea arkeensa. Tämä johtuu tavallisesti henkilön toimintakyvyn rajoittuneisuudesta fyysisen vaivan tai sairauden takia. Perinteiseen palveluasumiskonseptiin kuuluu sekä palveluiden järjestäminen että asunto joko kunnan tai yksityisen palveluntarjoajan toimesta. Tällöin asukas voi tarvita vain jonkin verran hoito- ja muita palveluja asumisensa tueksi. Tehostetussa palveluasumisessa asukas tarvitsee jo ympärivuorokautista hoivaa ja palveluja.

_mg_6330

Palvelutalot

Palvelutalot tarjoavat vaihtoehdon niille senioreille, jotka pärjäävät suurimman osan aikaa omatoimisesti, mutta tarvitsevat jo ajoittain elämäänsä helpottavia palveluja tai hoitoa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaisten palveluiden, kuten kauppojen ja ulkoilumahdollisuuksien läheisyys. Palvelutalossa asuvat seniorit saavat nauttia oman asunnon lisäksi yhteisöllisyydestä ja erilaisista vapaa-ajan palveluista saman katon alla. Tavallisissa palvelutaloissa ei aina ole henkilökuntaa paikalla yöaikaan, joten asukkailta voidaan vaatia omatoimisuutta.

Palveluasunnot

Palveluasuntoja on Suomessa tarjolla useilla eri paikkakunnilla. Ne voivat sijaita palvelutalossa tai palvelukeskuksissa, mutta kunnat voivat tarjota niitä myös yksittäisinä asuntoina. Asukas vastaa palveluasunnon vuokrasta ja muista asumiseen liittyvistä kustannuksista itse. Ajatuksena on, että henkilö voi elää palveluasunnossa täysin normaalia elämää. Joskus palveluasuntoon muuttaminen tapahtuu myös arkisempien syiden takia, esimerkiksi silloin kun halutaan seuraa ja muita elämää rikastuttavia kokemuksia. Ensisijaisesti palvelutaloissa asukkailta vaaditaan kuitenkin palveluntarvetta. Yksittäisiin kunnan tarjoamiin palveluasuntoihin voivat hakea myös työssäkäyvät ja normaalin terveydentilan omaavat.

_MG_5669p

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen, jota myös me Seniorikodeissa pääosin tarjoamme, on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat runsaasti hoitoa ja palveluja esimerkiksi etenevän muistisairautensa johdosta. Tehostettu palveluasuminen on palveluasumismuodoista vaativin, koska palveluntarjoajan tulee kyetä tarjoamaan asukkaille esteettömien ja turvallisten asumisympäristöjen lisäksi korkealaatuista perussairaanhoitoa ja terveydenhoitoa kunnan/kaupungin kanssa saumattomassa yhteistyössä. Tehostettu palveluasuminen vaatii hoivakodilta ja sen henkilökunnalta ammattitaitoa. Valtaosalla työntekijöistä on jokin sosiaali- ja terveysalan koulutus.

Hoivakodit

Hoivakotien tarjoama asumismuoto on aina tehostettua palveluasumista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asukkaalla on käytössään oma huoneisto WC- ja kylpyhuonetiloilla sekä riittävä määrä hoivapalveluita. Yhteisiä asukastiloja hoivakodeissa ovat ruoka- ja olohuoneet, saunaosastot sekä aidatut pihat ja terassit. Kaikki hoivakodin tilat on suunniteltu esteettömiksi ja asukkaiden hoitoa tukeviksi. Hoito suunnitellaan henkilökohtaisessa hoito- ja palvelusuunnitelmassa kuukauden sisällä muutosta asumispalveluyksikköön. Hoivakodit pyrkivät tarjoamaan asukkailleen kodin heidän elämänsä loppuun saakka ja tarvittaessa myös saattohoidon, jos asukkaan terveydentila mahdollistaa tämän ja se on hänen toiveidensa mukaista.

Anttilanhovi

Anttilanhovissa on elämänlaatua yhdessä tasossa ja ulkoilemaan voi päästä aina. Tervetuloa tutustumaan.

Lue lisää

Hyvinkää

Harjupuisto

Lohjallakin asukkaamme pääsevät nauttimaan 2018 Seniorikotien kodikkuudesta sekä turvallisesta ja toimintakykyä ylläpitävästä ympäristöstä.

Lue lisää

Lohja

Hiidenhovi

Juuri avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta.

Lue lisää

Nummela

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Lue lisää

Vantaa

Tapiolan Aallotar

Avaamme uuden ajan hoivakodin syksyllä 2018 Tapiolassa.

Lue lisää

Espoo

Villa Kaskimäki

Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa. Tervetuloa tutustumaan.

Lue lisää

Kirkkonummi

Villa Kivi

Ulkoilu isolla aktiivipihalla ja viihtyisässä ympäristössä. Green Care Finlandin jäsen.

Lue lisää

Järvenpää

Villa Lauriina

Hoivakotiamme Muuralassa ympäröivät turvalliset pihat, kukkaistutukset ja rauhallinen pientaloympäristö.

Lue lisää

Espoo

Villa Linnea

Elämänlaatua yhdessä tasossa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti Lintuvaarassa. Kysy myös mahdollisuutta palveluasumiseen.

Lue lisää

Espoo