Muistisairaudet

Muistisairauksia ja muistihäiriöitä ilmenee joka kolmannella yli 65-vuotiaalla. Seniorikotien tavoitteena on tarjota muistisairaille turvallinen ja yksilöllisyyttä tukeva ammattitaitoinen hoito kodikkuutta unohtamatta.

Muistisairaudet ja muistihäiriöt

Muistisairauksia ja muistihäiriöitä ilmenee joka kolmannella yli 65 vuotiaalla. Seniorikotien tavoitteena on tarjota muistisairaille turvallinen ja yksilöllisyyttä tukeva ammattitaitoinen hoito kodikkuutta unohtamatta. Lue lisää muistisairauksista ja Seniorikotien muistihäiriöisille suunnitelluista hoivakodeista.

Dementia
Dementia on oireisto, joka aiheuttaa muistin heikentymistä ja muiden kognitiivisten kykyjen alentumista.

Alzheimer
Alzheimerin tauti on yleisin dementiaa aiheuttava muistisairaus, jonka oireet johtuvat harmaan aivokudoksen tuhoutumisesta ja aivojen surkastumisesta.

Lewyn kappale -tauti
Lewyn kappale -tauti on dementoiva aivosairaus, joka on samalla Suomen kolmanneksi yleisin muistisairaus. Sitä esiintyy noin 5 prosentilla yli 75-vuotiaista.

Parkinsonin tauti
Parkinsonin tauti on etenevä neurologinen sairaus, jonka motoriset perusoireet ovat mm. lepovapina, lihasjäykkyys ja dementia.

Hoivakoteja muistihäiriöisille

Seniorikotien hoivakodit tarjoavat asukkailleen kodikkaan asuinympäristön, turvallisuutta sekä ammattitaitoista apua ja hoitoa kunkin asukkaan tarpeiden mukaisesti – ympäri vuorokauden. Seniorikodeissa on muistisairaille kevyttä ja tehostettua palveluasumista, jossa jokaisen asukkaan eritystarpeet huomioidaan.

Seniorikotien hoivakodeissa on panostettu yhteisten tilojen viihtyvyyteen. Takat, isot olohuoneet, laajat piha-alueet, puutarhat, ruokailutilat ja mm. saunat tekevät hoivakodeistamme viihtyisiä asuinympäristöjä. Tutustu muistisairaille suunniteltuihin hoivakoteihimme ja ota yhteyttä. Asukkaaksemme voi hakeutua myös kunnan palvelusetelillä!

Harjupuisto

Harjupuisto

Kevyttä palveluasumista ja paikkoja myös muistisairaille. Tule tutustumaan turvalliseseen ja toimintakykyä ylläpitävään ympäristöömme!

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Uusi Aallotar on avattu Tapiolassa. Tehostettua palveluasumista vaikeasti muistisairaille. Muutama paikka vielä vapaana. Tule tutustumaan!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Lauriinassa ammattitaito muistisairaiden aidossa kohtaamisessa on hioutunut jo vuodesta 2010 lähtien. Yksi pariskuntahuone nyt vapaana.

Hae paikkaa Lue lisää

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Hyvinkään paras yksityinen hoivakoti (Asiakastyytyväisyyskysely, Hyvinkään kaupunki 2017). Tervetuloa tutustumaan!

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Vihti-Karkkila -alueen paras yksityinen hoivakoti 2018! (ptky karviaisen asiakaskysely) Keväällä 2017 avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta. Kivenheiton päässä Hiidenvedestä.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Paras yksityinen hoivakoti Kirkkonummella 2018! (Kirkkonummen asiakaskysely) Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Ulkoilu isolla aktiivipihalla ja viihtyisässä ympäristössä. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Palkittu ja kodikas hoivakoti Lintuvaarassa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti. Kysy myös mahdollisuutta palveluasumiseen.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää