Asumispalvelut

Asumispalvelut tarkoittavat sekä yksityisten että kunnallisten toimijoiden tarjoamia asumis- ja hoitoympäristöjä, joissa ikäihminen voi elää turvallisesti ja esteettömästi sekä saada arkea helpottavia palveluita joustavasti yksilöllisiin tarpeisiinsa.

Meille Uudenmaan Seniorikodeissa on erittäin tärkeää, että muistisairaat saavat lääkehoidollisten ja perustarpeidensa lisäksi elää niin toiminnallista ja omannäköistänsä elämää kuin vain on mahdollista. Tämä tarkoittaa päivittäisten aterioiden lisäksi hoivaa ja huolenpitoa sekä viihtyisää yhdessäoloa.

Hoiva, huolenpito ja hyvinvointi ovat kantavia periaatteita tarjoamassamme tehostetun asumispalvelun palvelukokonaisuudessa.

Alla voit tutustua tarkemmin palveluihin, jotka kuuluvat kaikille asukkaillemme osana Uudenmaan Seniorikotien tarjoamaa tehostetun asumispalvelun konseptia.

Tehostetut asumispalvelut Uudenmaan Seniorikodeissa

Ateriat

Kaikille asukkaillemme kuuluvat päivittäiset ateriat täysihoitona. Uudenmaan Seniorikodeissa kotiruoka tehdään paikan päällä omassa keittiössämme keittiöemännän tai -isännän toimesta. Joihinkin hoivakodeistamme tilaamme palveluita myös ulkopuolisilta palveluntarjoajilta, mutta pidämme huolta siitä, että tuotteet ovat yhtä korkealaatuisia kuin omassa keittiössämme kokattuina.

Asumispalvelut: ruoka-aika

Hoiva ja huolenpito

Suurin osa asukkaistamme on muistisairaita senioreita, joten palvelukokonaisuuteemme kuuluu luontaisesti päivittäisen elämisen toiminnoissa tarvittava ympärivuorokautinen apu. Henkilökuntamme koostuu ammattitaitoisista, joko sairaanhoitajan tai lähihoitajan koulutuksen saaneista henkilöistä, jotka omaavat pitkän kokemuksen vanhustenhoidosta tai muulla tavoin hoitoalalta.

Hyvinvointi

Jokaisessa Uudenmaan Seniorikodin hoivakodissa asukkailla on oikeus osallistua ryhmämuotoiseen liikuntaterapiaan asukasryhmistä kokemusta omaavan fysioterapeutin kanssa. Fysioterapeuttimme on myös mukana asukkaidemme yksilöllisen hoivan suunnittelussa.

Tarjoamme asukkaillemme perussairaanhoidon, johon sisältyy:

  • Turvallinen lääkehoito: lääkkeiden annostelu, lääkkeiden asianmukainen säilyttäminen ja lääkehoidon vaikutusten seuranta.
  • Sairaanhoitajan osaamisalueeseen kuuluva ihon ja eritystoimintojen hoito, mukaan lukien pitkäaikaisten haavojen tavanomainen hoito, sekä laboratorionäytteiden ottaminen ja laboratorionäytteiden kuljettaminen analysoitavaksi.
  • Pitkäaikaisten sairauksien hoito ja seuranta.
  • Asukkaan tilan muutosten seuranta ja asianmukainen toiminta tilan muuttuessa.
  • Päivittäisissä elämisen toiminnoissa tai perussairaanhoidossa tarvittavat tavanomaiset kulutustarvikkeet, kuten peseytymistuotteet ja perusihovoiteet sekä hoitotarvikkeista asukkaan tarvitsemat vaipat ja tavanomaiset haavanhoitotarvikkeet.
  • Asukkaan kokonaistilanteesta huolehtiminen, kuten sosiaalietuuksien hakemisessa ja asioiden hoidossa avustaminen.

 

Palvelut ja hankinnat, jotka eivät kuulu tehostetun asumispalvelun palvelukokonaisuuteen ovat pääasiassa henkilökohtaisiin palveluihin tai hankintoihin liittyviä tarpeita.

Uudenmaan Seniorikotien hoivakodeissa seuraavat asiat eivät kuulu tehostettuun asumispalveluun:

  • Henkilökohtaiset kestokulutushyödykkeet: esim. vaatteiden ja liikkumisen apuvälineiden, hammasproteesin ja silmälasien osto.
  • Lääkkeet, lääkäri- ja hammaslääkärin vastaanotto, henkilökohtainen fysioterapia.
  • Tavanomaiseen kotona asumiseen kuulumattomat palvelut, kuten parturi, jalkojenhoitaja, henkilökohtainen fysioterapia, asiointimatkakulut, pankkiasiainhoito, teatteri- ja elokuvakäynnit, yms.

Avustamme aina asukkaitamme henkilökohtaisten hyvinvointipalvelujen hankinnassa ja järjestämisessä. Asukkaan terveyspalvelut järjestetään kaupungin tai kunnan kanssa, ellei toisin sovita.

Uudenmaan Seniorikodit Oy perii asukkaalta vuokran. Asuinhuoneiston vuokraamisesta laaditaan huoneenvuokralain mukainen vuokrasopimus palveluntuottajan ja asumispalveluyksikössä asuvan asukkaan kesken.

Tarvittaessa räätälöimme palvelukokonaisuuden aina asiakkaiden omien tarpeiden  sekä yksikkömme valmiuksien mukaan tarjoamillamme lisäpalveluilla. Kerromme mielellämme lisää asumispalveluistamme Uudenmaan Seniorikodeissa. Lisätietoja voit tiedustella suoraan hoivakodin johtajalta.

Harjupuisto

Harjupuisto

Nyt avoimet ovet torstaisin klo 16-18. Tervetuloa tutustumaan turvalliseseen ja toimintakykyä ylläpitävään ympäristöömme!

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kivi

Villa Kivi

Ulkoilu isolla aktiivipihalla ja viihtyisässä ympäristössä. Green Care Finlandin jäsen.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Lauriina

Villa Lauriina

Nyt paikka vapaana yhdessä Espoon parhaista hoivakodeista myös palveluseteliasiakkaille. Hoivakotiamme Muuralassa ympäröivät turvalliset pihat, kukkaistutukset ja rauhallinen pientaloympäristö.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Linnea

Villa Linnea

Elämänlaatua yhdessä tasossa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti Lintuvaarassa. Kysy myös mahdollisuutta palveluasumiseen.

Hae paikkaa Lue lisää

Anttilanhovi

Anttilanhovi

Elämänmakuinen hoivakoti Hyvinkäällä. Hyvinkään paras yksityinen hoivakoti (Asiakastyytyväisyyskysely, Hyvinkään kaupunki 2017). Tervetuloa tutustumaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Tapiolan Aallotar

Tapiolan Aallotar

Avaamme uuden ajan hoivakodin syksyllä 2018 Tapiolassa.

Hae paikkaa Lue lisää

Villa Kaskimäki

Villa Kaskimäki

Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa. Tervetuloa tutustumaan.

Hae paikkaa Lue lisää

Hiidenhovi

Hiidenhovi

Uusin yksikkömme Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta.

Hae paikkaa Lue lisää

Kuninkaanhovi

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Hae paikkaa Lue lisää