Asumispalvelut

Asumispalvelut tarkoittavat sekä yksityisten että kunnallisten toimijoiden tarjoamia asumis- ja hoitoympäristöjä, joissa ikäihminen voi elää turvallisesti ja esteettömästi sekä saada arkea helpottavia palveluita joustavasti yksilöllisiin tarpeisiinsa.

Meille Uudenmaan Seniorikodeissa on erittäin tärkeää, että muistisairaat saavat lääkehoidollisten ja perustarpeidensa lisäksi elää niin toiminnallista ja omannäköistänsä elämää kuin vain on mahdollista. Tämä tarkoittaa päivittäisten aterioiden lisäksi hoivaa ja huolenpitoa sekä viihtyisää yhdessäoloa.

Hoiva, huolenpito ja hyvinvointi ovat kantavia periaatteita tarjoamassamme tehostetun asumispalvelun palvelukokonaisuudessa.

Alla voit tutustua tarkemmin palveluihin, jotka kuuluvat kaikille asukkaillemme osana Uudenmaan Seniorikotien tarjoamaa tehostetun asumispalvelun konseptia.

_MG_6330

Tehostetut asumispalvelut Uudenmaan Seniorikodeissa

Ateriat

Kaikille asukkaillemme kuuluvat päivittäiset ateriat täysihoitona. Uudenmaan Seniorikodeissa kotiruoka tehdään paikan päällä omassa keittiössämme keittiöemännän tai -isännän toimesta. Joihinkin hoivakodeistamme tilaamme palveluita myös ulkopuolisilta palveluntarjoajilta, mutta pidämme huolta siitä, että tuotteet ovat yhtä korkealaatuisia kuin omassa keittiössämme kokattuina.

_MG_6198

Hoiva ja huolenpito

Suurin osa asukkaistamme on muistisairaita senioreita, joten palvelukokonaisuuteemme kuuluu luontaisesti päivittäisen elämisen toiminnoissa tarvittava ympärivuorokautinen apu. Henkilökuntamme koostuu ammattitaitoisista, joko sairaanhoitajan tai lähihoitajan koulutuksen saaneista henkilöistä, jotka omaavat pitkän kokemuksen vanhustenhoidosta tai muulla tavoin hoitoalalta.

Hyvinvointi

Jokaisessa Uudenmaan Seniorikodin hoivakodissa asukkailla on oikeus osallistua ryhmämuotoiseen liikuntaterapiaan asukasryhmistä kokemusta omaavan fysioterapeutin kanssa. Fysioterapeuttimme on myös mukana asukkaidemme yksilöllisen hoivan suunnittelussa.

_MG_6695

Tarjoamme asukkaillemme perussairaanhoidon, johon sisältyy:

  • Turvallinen lääkehoito: lääkkeiden annostelu, lääkkeiden asianmukainen säilyttäminen ja lääkehoidon vaikutusten seuranta.
  • Sairaanhoitajan osaamisalueeseen kuuluva ihon ja eritystoimintojen hoito, mukaan lukien pitkäaikaisten haavojen tavanomainen hoito, sekä laboratorionäytteiden ottaminen ja laboratorionäytteiden kuljettaminen analysoitavaksi.
  • Pitkäaikaisten sairauksien hoito ja seuranta.
  • Asukkaan tilan muutosten seuranta ja asianmukainen toiminta tilan muuttuessa.
  • Päivittäisissä elämisen toiminnoissa tai perussairaanhoidossa tarvittavat tavanomaiset kulutustarvikkeet, kuten peseytymistuotteet ja perusihovoiteet sekä hoitotarvikkeista asukkaan tarvitsemat vaipat ja tavanomaiset haavanhoitotarvikkeet.
  • Asukkaan kokonaistilanteesta huolehtiminen, kuten sosiaalietuuksien hakemisessa ja asioiden hoidossa avustaminen.

Palvelut ja hankinnat, jotka eivät kuulu tehostetun asumispalvelun palvelukokonaisuuteen ovat pääasiassa henkilökohtaisiin palveluihin tai hankintoihin liittyviä tarpeita.

Uudenmaan Seniorikotien hoivakodeissa seuraavat asiat eivät kuulu tehostettuun asumispalveluun:

  • Henkilökohtaiset kestokulutushyödykkeet: esim. vaatteiden ja liikkumisen apuvälineiden, hammasproteesin ja silmälasien osto.
  • Lääkkeet, lääkäri- ja hammaslääkärin vastaanotto, henkilökohtainen fysioterapia.
  • Tavanomaiseen kotona asumiseen kuulumattomat palvelut, kuten parturi, jalkojenhoitaja, henkilökohtainen fysioterapia, asiointimatkakulut, pankkiasiainhoito, teatteri- ja elokuvakäynnit, yms.

Avustamme aina asukkaitamme henkilökohtaisten hyvinvointipalvelujen hankinnassa ja järjestämisessä. Asukkaan terveyspalvelut järjestetään kaupungin tai kunnan kanssa, ellei toisin sovita.

Uudenmaan Seniorikodit Oy perii asukkaalta vuokran. Asuinhuoneiston vuokraamisesta laaditaan huoneenvuokralain mukainen vuokrasopimus palveluntuottajan ja asumispalveluyksikössä asuvan asukkaan kesken.

Tarvittaessa räätälöimme palvelukokonaisuuden aina asiakkaiden omien tarpeiden  sekä yksikkömme valmiuksien mukaan tarjoamillamme lisäpalveluilla. Kerromme mielellämme lisää asumispalveluistamme Uudenmaan Seniorikodeissa. Lisätietoja voit tiedustella suoraan hoivakodin johtajalta.

Anttilanhovi

Anttilanhovissa on elämänlaatua yhdessä tasossa ja ulkoilemaan voi päästä aina. Tervetuloa tutustumaan.

Lue lisää

Hyvinkää

Harjupuisto

Lohjallakin asukkaamme pääsevät nauttimaan 2018 Seniorikotien kodikkuudesta sekä turvallisesta ja toimintakykyä ylläpitävästä ympäristöstä.

Lue lisää

Lohja

Hiidenhovi

Juuri avattu Nummelassa. Avarat ja valoisat tilat yhdessä tasossa kutsuvat tutustumaan. Ulkoilemaan suoraan olohuoneesta.

Lue lisää

Nummela

Kuninkaanhovi

Kotimme sijaitsee rauhallisessa ympäristössä. Maukas kotiruoka valmistetaan omassa keittiössämme.

Lue lisää

Vantaa

Tapiolan Aallotar

Avaamme uuden ajan hoivakodin syksyllä 2018 Tapiolassa.

Lue lisää

Espoo

Villa Kaskimäki

Palvelukorttelin pihapiirissä myös päiväkoti. Yhdessä tasossa keskellä luontoa. Tervetuloa tutustumaan.

Lue lisää

Kirkkonummi

Villa Kivi

Ulkoilu isolla aktiivipihalla ja viihtyisässä ympäristössä. Green Care Finlandin jäsen.

Lue lisää

Järvenpää

Villa Lauriina

Hoivakotiamme Muuralassa ympäröivät turvalliset pihat, kukkaistutukset ja rauhallinen pientaloympäristö.

Lue lisää

Espoo

Villa Linnea

Elämänlaatua yhdessä tasossa. Rauhallinen ja keskeinen sijainti Lintuvaarassa. Kysy myös mahdollisuutta palveluasumiseen.

Lue lisää

Espoo